СЛС: Вукановић потезом сезоне "убио" Партизан!

Звиждуци за Партизан у Хумској, Напредак одолео црно-белима! Фудбалери Партизана опет су разочарали малобројне навијаче у Хумској који су уз звиждуке играчима почели да траже и оставку управе.  Партизан остао без целог плена и у 13. колу на свом терену. Напредак непоражен против црно-белих четири утакмице. Алекса Вукановић постигао прелеп гол у 62. минуту. Немања Николић био стрелац за домаћина у 12. Искључен Армин Ђерлек.

Фудбал 27.10.2018 | 21:40
СЛС: Вукановић потезом сезоне "убио" Партизан!
Црно-бели су играли 1:1 (1:0) са Напретком, што им је други узастопни, а четврти реми у последњих пет мечева Суперлиге.

Партизан је повео на време голом Немање Николића у 12. минуту, контролисао у потпуности игру у првих сат времена, да би црно-беле у 62. минуту Алекса Вукановић сјајним голом петом казнио за промашаје.

Након примљеног гола Партизан је извршио велики притисак на гол Напретка, али са играчем мање због искључења Армина Ђерлека црно-бели нису створили ниједну стопостотну шансу па се може рећи да је Напредак заслужено однео бод из Хумске. 

Партизан је ремизирао пети пут у првенству, већ трећи пут код куће након тек другог примљеног гола у Хумској. Тако ће црно-бели и после 13. кола остати иза Радничког, док ће лидер Црвена звезда имати шансу да повећа разлику на 11 бодова.

Партизан је у потпуности контролисао игру у првих 45 минута, нису црно-бели били претерано опасни испред гола, али су искористили најбољу шансу који су створили. 

Црно-бели су од старта притискали ривала по левој страни и то им је донело резултат у 12. минуту. Сјајно су комбиновали Гомеш и Јанковић, који на крају проиграва Немању Николића за 1:0. 

У наставку је Партизан умртвио игру, натавивши да диктира ритам меча у Хумској, те да прети Напретку из полуконтри. Најбољу није искористио Рикардо, након акције Николића и Јанковића, док је минут пре краја Боранијашевић замало постигао аутогол након лошег центаршута Јанковића. 

Добро су црно-бели отворили и друго полувреме, сјајну шансу је пропустио у 48. минуту након додавања Јанковића, потом Закарић не успева да погоди гол искоса са леве стране након корнера, а Валијенте да стигне да скрене ту лопту у мрежу.

А онда се догодио кључни тренутак меча. Партизан је имао контранапад три на два, али Јанковић је касно проиграо Гомеша, који опет сувише ноншалантно реагује у казненом и прилика одлази у неповрат. 

Већ у следећем нападу уследила је сурова казна, Самјуел је са десне стране убацио по земљи лопту у казнени простор Партизана, а Алекса Вукановић сјајним ударцем петом преварио немоћног Стојковића и поравнао на 1:1. 

Десетак минута касније Партизан је остао и без једног играча у пољу, други жути картон добио је млади Армин Ђерлек, црно-бели су у финишу извршили велики притисак на гол Напретка, али нису конкретно угрозили Петровића. 

Партизан у следећем колу гостује градском ривалу Чукаричком, у среду, док Напредак дочекује Младост из Лучана.

Да ли се Партизан опростио од титуле?

Многи ће рећи да је још рано доносити такве прогнозе, али форма и игра фудбалера црно-белих нимало не уливају наду навијачима београдског великана да могу у мају да славе титулу.

Другим узастопним ремијем, овим пред својим навијачима, Партизан је за сада на "минус осам" у односу на Црвену звезду, а та разлика би већ у недељу, после гостовања "вечитог ривала" у Шапцу, могла да износи 11 бодова.

Партизан - Напредак 1:1 (1:0), у 13. колу Суперлиге Србије.

05.05.2017: Партизан – Напредак 2:2
10.12.2017: Напредак – Партизан 2:1
20.09.2017: Партизан – Напредак 1:1

Слаба је утеха за црно-беле да им је бод, после пораза Чукаричког у Сурдулици, био довољан да се осамостале на трећем месту. Партизан ни у четвртом узастопном мечу није победио Крушевљане, а на осам везаних утакмица против Напретка је примио гол.

Иако без Александра Шћекића, Данила Пантића, Златана Шеховића и Зорана Тошића, није Партизан био лош. Добар део утакмице је екипа Зорана Мирковића контролисала, чувала предност и стварала шансе. Али после неколико промашаја и неискоришћених прилика да се реши меч, казна је стигла.

Партизан је повео преко Немање Николића. Контра "парног ваљка" у 12. минуту завршила се уклизавањем на лопту Николића после асистенције Јанковића.

Напредак је у првом делу био безопасан, баш као и до изједначујућег гола Алексе Вукановића. Прелеп погодак постигао је играч гостујућег састава у 62. минуту. Добио је лопту са десног крила, маестрално је реаговао петом на неких 11-12 метара од гола и матирао Владимира Стојковића.

Раднички и Чука без победе, коначно славили Воша, Радник и Земун! Фудбалери Радничког и Чукаричког разочарали су попут Партизана у 13. колу Суперлиге, док су се радовали тимови који су у последње време редовно губили.

Док је Раднички ремизирао без голова са Радом на Бањици, Чукарички је поражен минималним резултатом од Радника.

Јунак Сурдулице је два минута пре краја сусрета био Милан Стојановић, чијим голом је Радник славио после девет кола без победе.

Фудбалери Земуна победили су као домаћини у градском дербију Вождовац са 2:1. Земун је повео у петом минуту голом Момчила Мркаића, а изједначио је Александар Јешић у десетом. 

Победу домаћима донео је Мркаић у 17. минуту, својим другим голом на мечу. Земун је славио после три узастопна пораза. 

Низ од два пораза прекинула је Војводина, која је головима Езеа Винсента Окехијеа у првом полувремену надиграла Динамо из Врања са 2:0. 

У последњем мечу дана Пролетер је голом Чоловића већ у другом минуту славио против Бачке 1:0. 

Суперлига, 13. коло:

Партизан – Напредак 1:1
Николић 12 – Вукановић 62

Војводина – Динамо 2:0 (2:0)
Езе 34, 45+3

Радник – Чукарички 1:0 (0:0)
Стојановић 88

Земун – Вождовац 2:1 (2:1)
Мркаић 5, 17 – Јешић 10

Бачка – Пролетер 0:1 (0:1)
Чоловић 2

Рад – Раднички 0:0

Недеља:

16.30 Мачва – Звезда
18.00 Младост – Спартак

ТАБЕЛА: Црвена звезда (-1) 34, Раднички Ниш 28, Партизан 26, Чукарички 25, Пролетер 20, Младост (-1) 19, Напредак 19, Војводина 18, Рад 14, Мачва (-1) 13, Бачка 13, Земун 12, Вождовац 12, Радник 12, Спартак (-1) 9, Динамо 7.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар