SLS: Vukanović potezom sezone "ubio" Partizan!

Zvižduci za Partizan u Humskoj, Napredak odoleo crno-belima! Fudbaleri Partizana opet su razočarali malobrojne navijače u Humskoj koji su uz zvižduke igračima počeli da traže i ostavku uprave.  Partizan ostao bez celog plena i u 13. kolu na svom terenu. Napredak neporažen protiv crno-belih četiri utakmice. Aleksa Vukanović postigao prelep gol u 62. minutu. Nemanja Nikolić bio strelac za domaćina u 12. Isključen Armin Đerlek.

Fudbal 27.10.2018 | 21:40
SLS: Vukanović potezom sezone "ubio" Partizan!
Crno-beli su igrali 1:1 (1:0) sa Napretkom, što im je drugi uzastopni, a četvrti remi u poslednjih pet mečeva Superlige.

Partizan je poveo na vreme golom Nemanje Nikolića u 12. minutu, kontrolisao u potpunosti igru u prvih sat vremena, da bi crno-bele u 62. minutu Aleksa Vukanović sjajnim golom petom kaznio za promašaje.

Nakon primljenog gola Partizan je izvršio veliki pritisak na gol Napretka, ali sa igračem manje zbog isključenja Armina Đerleka crno-beli nisu stvorili nijednu stopostotnu šansu pa se može reći da je Napredak zasluženo odneo bod iz Humske. 

Partizan je remizirao peti put u prvenstvu, već treći put kod kuće nakon tek drugog primljenog gola u Humskoj. Tako će crno-beli i posle 13. kola ostati iza Radničkog, dok će lider Crvena zvezda imati šansu da poveća razliku na 11 bodova.

Partizan je u potpunosti kontrolisao igru u prvih 45 minuta, nisu crno-beli bili preterano opasni ispred gola, ali su iskoristili najbolju šansu koji su stvorili. 

Crno-beli su od starta pritiskali rivala po levoj strani i to im je donelo rezultat u 12. minutu. Sjajno su kombinovali Gomeš i Janković, koji na kraju proigrava Nemanju Nikolića za 1:0. 

U nastavku je Partizan umrtvio igru, natavivši da diktira ritam meča u Humskoj, te da preti Napretku iz polukontri. Najbolju nije iskoristio Rikardo, nakon akcije Nikolića i Jankovića, dok je minut pre kraja Boranijašević zamalo postigao autogol nakon lošeg centaršuta Jankovića. 

Dobro su crno-beli otvorili i drugo poluvreme, sjajnu šansu je propustio u 48. minutu nakon dodavanja Jankovića, potom Zakarić ne uspeva da pogodi gol iskosa sa leve strane nakon kornera, a Valijente da stigne da skrene tu loptu u mrežu.

A onda se dogodio ključni trenutak meča. Partizan je imao kontranapad tri na dva, ali Janković je kasno proigrao Gomeša, koji opet suviše nonšalantno reaguje u kaznenom i prilika odlazi u nepovrat. 

Već u sledećem napadu usledila je surova kazna, Samjuel je sa desne strane ubacio po zemlji loptu u kazneni prostor Partizana, a Aleksa Vukanović sjajnim udarcem petom prevario nemoćnog Stojkovića i poravnao na 1:1. 

Desetak minuta kasnije Partizan je ostao i bez jednog igrača u polju, drugi žuti karton dobio je mladi Armin Đerlek, crno-beli su u finišu izvršili veliki pritisak na gol Napretka, ali nisu konkretno ugrozili Petrovića. 

Partizan u sledećem kolu gostuje gradskom rivalu Čukaričkom, u sredu, dok Napredak dočekuje Mladost iz Lučana.

Da li se Partizan oprostio od titule?

Mnogi će reći da je još rano donositi takve prognoze, ali forma i igra fudbalera crno-belih nimalo ne ulivaju nadu navijačima beogradskog velikana da mogu u maju da slave titulu.

Drugim uzastopnim remijem, ovim pred svojim navijačima, Partizan je za sada na "minus osam" u odnosu na Crvenu zvezdu, a ta razlika bi već u nedelju, posle gostovanja "večitog rivala" u Šapcu, mogla da iznosi 11 bodova.

Partizan - Napredak 1:1 (1:0), u 13. kolu Superlige Srbije.

05.05.2017: Partizan – Napredak 2:2
10.12.2017: Napredak – Partizan 2:1
20.09.2017: Partizan – Napredak 1:1

Slaba je uteha za crno-bele da im je bod, posle poraza Čukaričkog u Surdulici, bio dovoljan da se osamostale na trećem mestu. Partizan ni u četvrtom uzastopnom meču nije pobedio Kruševljane, a na osam vezanih utakmica protiv Napretka je primio gol.

Iako bez Aleksandra Šćekića, Danila Pantića, Zlatana Šehovića i Zorana Tošića, nije Partizan bio loš. Dobar deo utakmice je ekipa Zorana Mirkovića kontrolisala, čuvala prednost i stvarala šanse. Ali posle nekoliko promašaja i neiskorišćenih prilika da se reši meč, kazna je stigla.

Partizan je poveo preko Nemanje Nikolića. Kontra "parnog valjka" u 12. minutu završila se uklizavanjem na loptu Nikolića posle asistencije Jankovića.

Napredak je u prvom delu bio bezopasan, baš kao i do izjednačujućeg gola Alekse Vukanovića. Prelep pogodak postigao je igrač gostujućeg sastava u 62. minutu. Dobio je loptu sa desnog krila, maestralno je reagovao petom na nekih 11-12 metara od gola i matirao Vladimira Stojkovića.

Radnički i Čuka bez pobede, konačno slavili Voša, Radnik i Zemun! Fudbaleri Radničkog i Čukaričkog razočarali su poput Partizana u 13. kolu Superlige, dok su se radovali timovi koji su u poslednje vreme redovno gubili.

Dok je Radnički remizirao bez golova sa Radom na Banjici, Čukarički je poražen minimalnim rezultatom od Radnika.

Junak Surdulice je dva minuta pre kraja susreta bio Milan Stojanović, čijim golom je Radnik slavio posle devet kola bez pobede.

Fudbaleri Zemuna pobedili su kao domaćini u gradskom derbiju Voždovac sa 2:1. Zemun je poveo u petom minutu golom Momčila Mrkaića, a izjednačio je Aleksandar Ješić u desetom. 

Pobedu domaćima doneo je Mrkaić u 17. minutu, svojim drugim golom na meču. Zemun je slavio posle tri uzastopna poraza. 

Niz od dva poraza prekinula je Vojvodina, koja je golovima Ezea Vinsenta Okehijea u prvom poluvremenu nadigrala Dinamo iz Vranja sa 2:0. 

U poslednjem meču dana Proleter je golom Čolovića već u drugom minutu slavio protiv Bačke 1:0. 

Superliga, 13. kolo:

Partizan – Napredak 1:1
Nikolić 12 – Vukanović 62

Vojvodina – Dinamo 2:0 (2:0)
Eze 34, 45+3

Radnik – Čukarički 1:0 (0:0)
Stojanović 88

Zemun – Voždovac 2:1 (2:1)
Mrkaić 5, 17 – Ješić 10

Bačka – Proleter 0:1 (0:1)
Čolović 2

Rad – Radnički 0:0

Nedelja:

16.30 Mačva – Zvezda
18.00 Mladost – Spartak

TABELA: Crvena zvezda (-1) 34, Radnički Niš 28, Partizan 26, Čukarički 25, Proleter 20, Mladost (-1) 19, Napredak 19, Vojvodina 18, Rad 14, Mačva (-1) 13, Bačka 13, Zemun 12, Voždovac 12, Radnik 12, Spartak (-1) 9, Dinamo 7.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar