БЛ: Бајерн сигуран, Дортмунд кикснуо!

Калу шокирао Борусију у 91', Бајерну трећи тријумф заредом! Фудбалери Бајерна савладали су Мајнц на гостовању резултатом 2:1 у осмом колу немачке Бундеслиге.  Борусија је до надокнаде времена имала три бода у џепу, али је Саломон Калу са пенала донио бод Херти. Бајерн се није препао "Опел Арене". Побједе Аугзбурга и Волфсбурга у гостима.  Бајернов двоструки ужитак - Калу са пенала срушио Борусију! Милионери испустили победу на Вестфалену против Херте - 2:2.  "Хоф" се диже, Штутгарт тоне све дубље.  "Швабе" су скоро цијело прво полувријеме "издржале" са играчем мање, али у другом је услиједио потоп. . .

Фудбал 27.10.2018 | 21:30
БЛ: Бајерн сигуран, Дортмунд кикснуо!
Бајерн је, после серије лоших резултата, успео да дође до трећег тријумфа у низу, то јест другог у Бундеслиги.

Лион Горецка је "отворио" домаћина голом у 39. минуту и са минималном предношћу Баварци су отишли на паузу.

Боетиус је погодио и изједначио на самом старту другог полувремена, али је у 62. минуту био прецизан Тијаго Алкантара и поставио коначан резултат. 

Бајерн се вратио на другу позицију на табели, одмах иза Борусије из Дортмунда која "кикснула" на домаћем терену против Херте. 

Најбољи код Борусије био је Џејдон Санчо са два гола, док је код гостију два пута погодио Саломон Калу. 

Калу је донео оба изједначујућа гола, а последњи за шок на Сигнал Индуна Парку постигао је из пенала у 91. минуту. 

Фортуна је наставила да ниже лоше резултате. После убедљивог пораза од Франкфурта (пет голова Луке Јовића), сада су са 3:0 поражени код куће од Волфсбурга, док је Аугзбург славио на гостовању Хановеру са 2:1.

Почела је Борусија с оним што јој је била главна бољка претходних сезона - да просипа бодове.

Имала је сјајна екипа Лусијана Фавра све овог поподнева, три бода практично у џепу, али је непажња младог Загадуа и беспотребно потезање Зелкеа у последњем минуту скупо коштало Милионере. Саломон Калу се испоставио се као џелат лидера пошто је погодио ударац са беле тачке и утишао Вестфален - 2:2. 

И чинило се да ће се баш ово догодити, пошто је Борусија током целе утакмице доминирала, али није успевала да раније обезбеди победу. Два поготка суперталентованог Џејдона Санча у 27. и 61. минуту била су све што су домаћи урадили. За први се побринуо Марио Геце, сјајном асистенцијом и изгледа да ће и њега Лусијан Фавр да препороди, док је други омогућио фантатични Ашраф Хакимипосле паса који Марко Ројс није успео да захвати.

Борусија је доминирала, мада су гости из Берлина играли допадљиво на моменте и храбро. Изједначујући погодак Саломона Калуа у финишу првог дела била је најава да Стара дама нема намеру да се преда тако лако што је и показала у шокантном финишу када је натерала Борусију да испусти два бода.

Кикс Борусије савшено је легао Бајерну који није доминирао, али је савладао као гост Мајнц са 2:1. Леон Горецка у првом на пас Киминха и Тијаго Алкантара у наставку постигли су поготке за Баварце, док је на другој страни Холанђанин Боетијус успео само да изједначи на кратко почетком другог полувремена.

Бајерн није одушевио, али је везао трећу победу у свим такмичењима и показао да је дефинитивно изашао из кризе која га је дрмала. Приде, тренутно је на другом месту са само два бода мање од Борусије иако су га пре две недеље сви фактички "сахранили и опевали". Баварац је то...

У осталим мечевима поподневног програма Аугзбург је као гост савладао Хановер са 2:1, док је Волфзбург демолирао Фортуну из Дезелдорфа такође у гостима са 3:0 и закуцао је за само дно бундеслигашке табеле. После оних 7:1 у Франкфурту прошлог викенда уопште се не пише добро пуленима тренера Функела који су по свој прилици главни кандидати за експресни повратак у Цвајту.

Домаћи навијачи су вјероватно у нади да ће у осмом покушају видјети побједу свог тима против "рањеног" гиганта из Минхена напунили "Опел Арену" која је данас по први пут у својој историји била у потпуности распродата. И након очајног издања у првом дијелу и заостатка од једног поготка,

изненађење је у другом најавио Жан-Пол Боетиус, али је Тијаго Алкантара убрзо вратио предност Баварцима коју домаћини нису могли надокнадити.

МАЈНЦ - БАЈЕРН 1:2 (0:1)

Очекивано, гол домаћина је од првог минута био под опсадом. Прилике и полуприлике су се редале као на траци, али до овог кола најбоља одбрана Бундеслиге, наравно, по броју примљених погодака, је нападе Бавараца одбијала све до 39. минута.

Давид Алаба је сјајним пасом преко цијелог игралишта на другој страни пронашао Кимиха, овај лијепо примио лопту и у шеснаестерцу пронашао Леона Горецку који је ухватио волеј и послао лопту у мрежу. Колико је Мајнц сјајан у дефанзиви, толико је катастрофалан у нападу.

Наиме, фудбалери Сандра Шварца су у осамо диграних утакмица постигли само четири гола.

Данас, у првом полувремену нису били ни близу...

Али, већ на отварању другог се видјела већа амбиција и жеља да се нешто више уради на противничкој половини. Такав приступ је награђен након само три минута.

Давид Бросински је са десне стране упутио центаршут, а Жан-Пол Боетиус је Кимиха ухватио на спавању и савладао Мануела Нојера.

Ипак, изненађење је спријечио Тијага Алкантара у 62. минуту након још једне брзе и прецизне акције тима Нике Ковача.

ДУЕЛ "САНЧО - КАЛУ" НА ВЕСТФАЛЕНУ

Борусија из Дортмунда је на "Вестфалену" имала вођство све до надокнаде времена када је Саломон Калу својим другим голом поставио коначних 2:2.

Млади Џејден Санчо је довео домаћине у вођство, али је на измаку првог дијела резултат поравнао помало заборављени Соломон Калу.

Два фудбалера су голове "размијенила" и у другом дијелу. Санчо је у 62. минуту погодио за ново вођство Дортмунда, али је Калу са бијеле тачке донио велики бод Херти.

"Хоф" се диже, Штутгарт тоне све дубље. "Швабе" су скоро цијело прво полувријеме "издржале" са играчем мање, али у другом је услиједио потоп...

Јулијан Нагелсман може бити задовољван реакцијом своје екипе која је након два пораза везала двије побједе у Бундеслиги.

Вечерас се на "Рајн-Некар Арени" у Синсхајму "моментум" на страну домаћина окренуо у 6. минуту када је Емилано Инсуа због неопрезног старта на средини игралишта на интервенцију ВАР-а зарадио црвенени картон.

Након тога, било је само питање времена када ће "Хоф" отворити врата...

ХОФЕНХАЈМ - ШТУТГАРТ 4:0 (0:0)

Упркос бројчаној домаћини нису успијевали да пронађу "мету" у првом полувремену.

Наравно, у другом дијелу се очекивао Хофенхајм који ће "пуцати" из свих расположивих позиција. Али, вјероватно се нико није надао да ће у периоду од 48 до 60 минутуа голман гостију лопту из мреже вадити чак четири пута.

Штутгарт је начео Џоушуа Бренет, да би само три минута касније погодио и Жоелинтон, а Ишак Белфодил у 57. и 60. минуту.

Момци из "Мерцедесовог" града су се у наставку сусрета консолидовали па се резултат није мијењао, упркос и даље веома активној игри у половини Штутгарта који је са овим поразом пао на посљедње мјесто и има само једну побједу из девет одиграних утакмица.

РЕЗУЛТАТИ 9. КОЛА:

Борусија Дортмунд - Херта 2:2 (1:1)
/Санчо 27, 61 - Калу 41, 90+1п/

Фортуна Диселдорф - Волфсбург 0:3 (0:1)
/Вегхорст 41п, Брекало 73, Гинчек 80/

Хановер - Аугсбург 1:2 (0:1)
/Бебу 72 - Кедира 8, Финбогасон 63п/

Мајнц - Бајерн 1:2 (0:1)
/Боетиус 48 - Горецка 39, Алкантара 62/

Хофенхајм - Штутгарт 4:0 (0:0)
/Бренет 48, Жоелинтон 51, Белфодил 57, 60/

одиграно у петак:

Фрајбург - Борусија Менхенгладбах 3:1 (1:1)
/Петерсен 1п, Валдшмит 57, Холер 90+4 - Азар 20п/

недјеља:

Нирнберг - Ајнтрахт 13.30
РБ Лајпциг - Шалке 15.30
Вердер - Бајер Леверкузен 18.00

ТАБЕЛА: Борусија Д. 21, Бајерн 19, Борусија М. 17, Вердер (-1) 17, Херта 16, Лајпциг (-1) 15, Ајнтрахт (-1) 13, Хофенхајм 13, Аугсбург 12, Волфсбург 12, Фрајбург 12, Мајнц 9, Бајер (-1) 8, Нирнберг (-1) 8, Шалке (-1) 6, Хановер 6, Фортуна 5, Штутгарт 5.

Извор: мондо.ба/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар