BL: Bajern siguran, Dortmund kiksnuo!

Kalu šokirao Borusiju u 91', Bajernu treći trijumf zaredom! Fudbaleri Bajerna savladali su Majnc na gostovanju rezultatom 2:1 u osmom kolu nemačke Bundeslige.  Borusija je do nadoknade vremena imala tri boda u džepu, ali je Salomon Kalu sa penala donio bod Herti. Bajern se nije prepao "Opel Arene". Pobjede Augzburga i Volfsburga u gostima.  Bajernov dvostruki užitak - Kalu sa penala srušio Borusiju! Milioneri ispustili pobedu na Vestfalenu protiv Herte - 2:2.  "Hof" se diže, Štutgart tone sve dublje.  "Švabe" su skoro cijelo prvo poluvrijeme "izdržale" sa igračem manje, ali u drugom je uslijedio potop. . .

Fudbal 27.10.2018 | 21:30
BL: Bajern siguran, Dortmund kiksnuo!
Bajern je, posle serije loših rezultata, uspeo da dođe do trećeg trijumfa u nizu, to jest drugog u Bundesligi.

Lion Gorecka je "otvorio" domaćina golom u 39. minutu i sa minimalnom prednošću Bavarci su otišli na pauzu.

Boetius je pogodio i izjednačio na samom startu drugog poluvremena, ali je u 62. minutu bio precizan Tijago Alkantara i postavio konačan rezultat. 

Bajern se vratio na drugu poziciju na tabeli, odmah iza Borusije iz Dortmunda koja "kiksnula" na domaćem terenu protiv Herte. 

Najbolji kod Borusije bio je Džejdon Sančo sa dva gola, dok je kod gostiju dva puta pogodio Salomon Kalu. 

Kalu je doneo oba izjednačujuća gola, a poslednji za šok na Signal Induna Parku postigao je iz penala u 91. minutu. 

Fortuna je nastavila da niže loše rezultate. Posle ubedljivog poraza od Frankfurta (pet golova Luke Jovića), sada su sa 3:0 poraženi kod kuće od Volfsburga, dok je Augzburg slavio na gostovanju Hanoveru sa 2:1.

Počela je Borusija s onim što joj je bila glavna boljka prethodnih sezona - da prosipa bodove.

Imala je sjajna ekipa Lusijana Favra sve ovog popodneva, tri boda praktično u džepu, ali je nepažnja mladog Zagadua i bespotrebno potezanje Zelkea u poslednjem minutu skupo koštalo Milionere. Salomon Kalu se ispostavio se kao dželat lidera pošto je pogodio udarac sa bele tačke i utišao Vestfalen - 2:2. 

I činilo se da će se baš ovo dogoditi, pošto je Borusija tokom cele utakmice dominirala, ali nije uspevala da ranije obezbedi pobedu. Dva pogotka supertalentovanog Džejdona Sanča u 27. i 61. minutu bila su sve što su domaći uradili. Za prvi se pobrinuo Mario Gece, sjajnom asistencijom i izgleda da će i njega Lusijan Favr da preporodi, dok je drugi omogućio fantatični Ašraf Hakimiposle pasa koji Marko Rojs nije uspeo da zahvati.

Borusija je dominirala, mada su gosti iz Berlina igrali dopadljivo na momente i hrabro. Izjednačujući pogodak Salomona Kalua u finišu prvog dela bila je najava da Stara dama nema nameru da se preda tako lako što je i pokazala u šokantnom finišu kada je naterala Borusiju da ispusti dva boda.

Kiks Borusije savšeno je legao Bajernu koji nije dominirao, ali je savladao kao gost Majnc sa 2:1. Leon Gorecka u prvom na pas Kiminha i Tijago Alkantara u nastavku postigli su pogotke za Bavarce, dok je na drugoj strani Holanđanin Boetijus uspeo samo da izjednači na kratko početkom drugog poluvremena.

Bajern nije oduševio, ali je vezao treću pobedu u svim takmičenjima i pokazao da je definitivno izašao iz krize koja ga je drmala. Pride, trenutno je na drugom mestu sa samo dva boda manje od Borusije iako su ga pre dve nedelje svi faktički "sahranili i opevali". Bavarac je to...

U ostalim mečevima popodnevnog programa Augzburg je kao gost savladao Hanover sa 2:1, dok je Volfzburg demolirao Fortunu iz Dezeldorfa takođe u gostima sa 3:0 i zakucao je za samo dno bundesligaške tabele. Posle onih 7:1 u Frankfurtu prošlog vikenda uopšte se ne piše dobro pulenima trenera Funkela koji su po svoj prilici glavni kandidati za ekspresni povratak u Cvajtu.

Domaći navijači su vjerovatno u nadi da će u osmom pokušaju vidjeti pobjedu svog tima protiv "ranjenog" giganta iz Minhena napunili "Opel Arenu" koja je danas po prvi put u svojoj istoriji bila u potpunosti rasprodata. I nakon očajnog izdanja u prvom dijelu i zaostatka od jednog pogotka,

iznenađenje je u drugom najavio Žan-Pol Boetius, ali je Tijago Alkantara ubrzo vratio prednost Bavarcima koju domaćini nisu mogli nadoknaditi.

MAJNC - BAJERN 1:2 (0:1)

Očekivano, gol domaćina je od prvog minuta bio pod opsadom. Prilike i poluprilike su se redale kao na traci, ali do ovog kola najbolja odbrana Bundeslige, naravno, po broju primljenih pogodaka, je napade Bavaraca odbijala sve do 39. minuta.

David Alaba je sjajnim pasom preko cijelog igrališta na drugoj strani pronašao Kimiha, ovaj lijepo primio loptu i u šesnaestercu pronašao Leona Gorecku koji je uhvatio volej i poslao loptu u mrežu. Koliko je Majnc sjajan u defanzivi, toliko je katastrofalan u napadu.

Naime, fudbaleri Sandra Švarca su u osamo digranih utakmica postigli samo četiri gola.

Danas, u prvom poluvremenu nisu bili ni blizu...

Ali, već na otvaranju drugog se vidjela veća ambicija i želja da se nešto više uradi na protivničkoj polovini. Takav pristup je nagrađen nakon samo tri minuta.

David Brosinski je sa desne strane uputio centaršut, a Žan-Pol Boetius je Kimiha uhvatio na spavanju i savladao Manuela Nojera.

Ipak, iznenađenje je spriječio Tijaga Alkantara u 62. minutu nakon još jedne brze i precizne akcije tima Nike Kovača.

DUEL "SANČO - KALU" NA VESTFALENU

Borusija iz Dortmunda je na "Vestfalenu" imala vođstvo sve do nadoknade vremena kada je Salomon Kalu svojim drugim golom postavio konačnih 2:2.

Mladi Džejden Sančo je doveo domaćine u vođstvo, ali je na izmaku prvog dijela rezultat poravnao pomalo zaboravljeni Solomon Kalu.

Dva fudbalera su golove "razmijenila" i u drugom dijelu. Sančo je u 62. minutu pogodio za novo vođstvo Dortmunda, ali je Kalu sa bijele tačke donio veliki bod Herti.

"Hof" se diže, Štutgart tone sve dublje. "Švabe" su skoro cijelo prvo poluvrijeme "izdržale" sa igračem manje, ali u drugom je uslijedio potop...

Julijan Nagelsman može biti zadovoljvan reakcijom svoje ekipe koja je nakon dva poraza vezala dvije pobjede u Bundesligi.

Večeras se na "Rajn-Nekar Areni" u Sinshajmu "momentum" na stranu domaćina okrenuo u 6. minutu kada je Emilano Insua zbog neopreznog starta na sredini igrališta na intervenciju VAR-a zaradio crveneni karton.

Nakon toga, bilo je samo pitanje vremena kada će "Hof" otvoriti vrata...

HOFENHAJM - ŠTUTGART 4:0 (0:0)

Uprkos brojčanoj domaćini nisu uspijevali da pronađu "metu" u prvom poluvremenu.

Naravno, u drugom dijelu se očekivao Hofenhajm koji će "pucati" iz svih raspoloživih pozicija. Ali, vjerovatno se niko nije nadao da će u periodu od 48 do 60 minutua golman gostiju loptu iz mreže vaditi čak četiri puta.

Štutgart je načeo Džoušua Brenet, da bi samo tri minuta kasnije pogodio i Žoelinton, a Išak Belfodil u 57. i 60. minutu.

Momci iz "Mercedesovog" grada su se u nastavku susreta konsolidovali pa se rezultat nije mijenjao, uprkos i dalje veoma aktivnoj igri u polovini Štutgarta koji je sa ovim porazom pao na posljednje mjesto i ima samo jednu pobjedu iz devet odigranih utakmica.

REZULTATI 9. KOLA:

Borusija Dortmund - Herta 2:2 (1:1)
/Sančo 27, 61 - Kalu 41, 90+1p/

Fortuna Diseldorf - Volfsburg 0:3 (0:1)
/Veghorst 41p, Brekalo 73, Ginček 80/

Hanover - Augsburg 1:2 (0:1)
/Bebu 72 - Kedira 8, Finbogason 63p/

Majnc - Bajern 1:2 (0:1)
/Boetius 48 - Gorecka 39, Alkantara 62/

Hofenhajm - Štutgart 4:0 (0:0)
/Brenet 48, Žoelinton 51, Belfodil 57, 60/

odigrano u petak:

Frajburg - Borusija Menhengladbah 3:1 (1:1)
/Petersen 1p, Valdšmit 57, Holer 90+4 - Azar 20p/

nedjelja:

Nirnberg - Ajntraht 13.30
RB Lajpcig - Šalke 15.30
Verder - Bajer Leverkuzen 18.00

TABELA: Borusija D. 21, Bajern 19, Borusija M. 17, Verder (-1) 17, Herta 16, Lajpcig (-1) 15, Ajntraht (-1) 13, Hofenhajm 13, Augsburg 12, Volfsburg 12, Frajburg 12, Majnc 9, Bajer (-1) 8, Nirnberg (-1) 8, Šalke (-1) 6, Hanover 6, Fortuna 5, Štutgart 5.

Izvor: mondo.ba/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar