Опсежна потјера за убицама

Службеници Министарства унутрашњих послова у сарадњи са МУП-ом РС, ФУП-ом и СИПА-ом од јуче проводе активности на проналаску и привођењу особа које би се могле довести у везу са особама које су починиле убиство двојице полицајаца.

Босна и Херцеговина 27.10.2018 | 18:27
Опсежна потјера за убицама
Видео снимак у посједу портала Клиxа показује тренутке особа које излазе из просторија МУП-а КС након криминалистичке обраде.

Иако полицијски званичници за сада, у циљу истраге, не износе детаљније информације, оно што је познато јесте да се у просторије МУП-а КС у центру Сарајева константно приводе особе на криминалистичку обраду које би могле подијелити информације у циљу проналаска групе која је ликвидирала два службеника МУП-а КС у петак ујутро.

Током дана извршени су бројни престреси на подручју Источног Сарајева и Пала.

На улицама Сарајева, тачније на излазима из Кантона, појачано је присуство специјалних полицијских јединица који су наоружани дугим цијевима.

(Клиx)



Коментари / 27

Оставите коментар
Name

066

27.10.2018 16:34

Ако један град, као Сарајево, Бањалука и други немају контролу камерама улаза и излаза возила, те на другим интересантним мјестима могу слободно рећи да је полиција на нивоу ђака првака у основној школи. Данас све треба да се снима, ко се буни има ораха у џеповима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

27.10.2018 16:57

Треба свагдје поставити камере али не треба заборавити да се те камере могу по потреби криминалаца да се искљуце,а постоји могуцност да се снимци успјесно могу обрисати. Све зависи ко се надје на снимка нема потребе треба пустити да се деси сто се десити мора. Убице криминалци су на слободи и они воде ову дрзаву.

Name

реално

27.10.2018 17:13

Браво за коментар. Управо треба све да се снима. Па макар данас није проблем инсталирази опрему за снимање.

Name

гордан

27.10.2018 18:08

Ниста од тога све док полиција једног ентитета не смије преци ентитетску границу гањајуци криминаце

Name

Сарајево

27.10.2018 18:13

Зна сарајевска полиција добро ко краде аута и ко уцјењује за откуп возила и локације, да сте им кости ломили кад сте их хапсили теско би се усудјивали да се овако осиле, талови и талови, цаст постеним полицајцима којих има хвала богу, а зао ми је ова два млада цовјека хероја. Немојте прице пуцати како срби само краду аута, то је за малу дјецу супља прица, цовјеку украду ауто и кад пријави полицији за 10 минута зову на мобилни лопови и тразе откуп, све ово је из Сарајева, аута се пребацују у Лукавицу, Пале и Соколац, да испадне да су бас срби, а они добију на кафу за пребацивање. Муслиман сам и не дизите тензије према србима, отидјите мало до Кобиље главе , Бара , Косевског па испитајте револверасе из махала , хапсили сте их 100 пута за разна кривицна дјела и пуцњаве, је... вас висе срби. Као сарајлија знам да све крадје иду из Сарајева, типована аута од типованих људи и рекетирање а сви у таловима. Кад их поцнете вјесати питат цу вас хоце ли красти висе, све мерхаметлук, на дјелу се ухапсе а ујутро на слободи пију кафу. Каква је ово дрзава??? Нема вецих лопова од гамади с Косевског, Бара и Кобиље главе гдје сви возају Порсхе и скупа аута а не раде, а добро познати полицији , избријани глава и бла бла, да не спомињемо провале по куцама. Страх и трепет сију и нико ниста

Name

Ринко Голубовиц

27.10.2018 19:01

И градјани су криви највисе због кадја аута, зао платити заститу за ауто од аларма, електронских блокада, зедера, худинија..... Нема полиције на свијету која мозе сацувати свако ауто. Ауто које је застицено квалитетно лопови не гледају, а имају рок од једне минуте да ауто украду, ако не онда одустају и тразе друго. Сви ви који имате скупа аута ако дајете велике цифре за иста онда дајте и за заститу и мирна Босна, олаксат цете и себи и полицији.

Name

Ре Гордан

27.10.2018 22:21

Већ дванаест година постоји споразум између кантоналне полиције из Сарајева и МУП-а РС на подручју ПУ Источно Сарајево по коме полиције имају право да приликом потјере лица које је извршило кривично дјело пређу ентитетски границу и обавесте надлежну полицију на чијем подручју се врши потјера да би се и те снаге полиције на свом подручју укључиле у кординисану активност.Тај споразум се врло често примјењује и колико знам до сада није био ниједан проблем.Жалосно је да неко жели искористити погибију полицајаца да би преко једног несретног случаја поново отворити преко неке нове реформе полиције у циљу политизације полиције и рушења ентитетских граница.Све полицијске агенције и правосуђе имају сасвим довољне законске оквире да много боље раде свој посао него што га раде.Кад искористе постојеће законске оквире и отклоне бројне слабости те приче о лошим законским решењима које утичу на њихову сарадњу и ограничавају их у раду биће ирелевантно.Па граница нечије надлежности мора негдје постојати и према њој се мора на одговарајући начин,Ми би тако до Пекинга.Ако криминалци не познају границе и добро сарађују како то полиције немогу да се договоре.Очито да код једних има акод других нема повјерење,а зашто је то тако разлози су бројни и ваљало би се нај мање вратити тридесет година уназад...

Name

075

28.10.2018 08:06

@Сарајево Браво!! Удружена " братска криминална хоботница " Бошњака и Срба која је само учинила исто што и " наши политичари "!

Name

Мико

28.10.2018 09:22

Има полиција камере за оно што им треба као нпр. камере за контролу над групом Правда за Давида, али за контролу кључних тачака у граду и около града немају. Федерална полиција неспособна је исто као и МУП РС. Врхушка инкорпорирана у тешки и организовани криминал. А полицајци обични корумпирани и укључени у онај ситни улични. Дошло је дотле да без проблема криминалци пуцају на патролу, убијају двојицу само јер су прекршили интерни договор и дошли на мјесто пљачке због међусобних размирица. Неће се ово ријешити тек тако. Обрачун је можда на вишој инстанци.

Name

нормалан

27.10.2018 19:35

Полиција уколико је у потјери мозе преци у други ентитет. Не мозе процодити истраге, али потјере мозе наравно изводити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненормалан

28.10.2018 11:17

Па знаш ли ти читати?Јели полиција РС привела петнаестак лица и предала их кантоналних полицији,јели кантонална полиција заједно са полицијом РС врши претресе на подручју РС,дали је полиција МУП-а РС одбила било који облик сарадње,није,већ је ангажовала све своје ресурсе да се случај ријеши и сад имамо на предмету максималан број полицајаца и других ресурса и са једне и са друге стране ентитетске линије и колико видим један непоткрепљен мотив да се случај ријеши.

Name

Истина

27.10.2018 19:59

Дрзава је мафијска дрзава ниста друго од 90 прве се мије помакло осим корупције мафије и слицно засто кад вец тросите без везе наше паре не уградите пилицајцима камере барем за ноцне смјене залосно је..

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

28.10.2018 08:09

@Истина Нажалост, у праву сте!! Да ме нико криво не схвати, жао ми је свих полицајаца који страдају а који су поштени али велика већина полиције, говорим о Тузли, су већи криминалци и од самих криминалаца а ко је све инспектор у Тузли да нормалан човјек полуди од неправде!!

Name

полицајац

27.10.2018 20:12

Прво сауцесце породицама ,а види се да је ово трула дрзава,прво на нивоу цитаве дрзаве ,ентитета се одмах након овог биства требала прогласити акција од стране полицијских структура као сто је у Србији била сабља ,и поцети хапсити криминалце и у сарајеву и на Палама и у Бања Луци итд.Дрзава мора показати зубе да нису криминалци дрзава него да постоје институцује.Приступити одмах измјенама закона о кривицном поступку и закона о полицијским слузбеницима јел ако се овако настави господо није добро.Послије задњих убистава у Бања луци те убистава ових колега у Сарајеву мало се морамо запитати како даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

те полицајац

27.10.2018 21:17

Па видис да сви раде против дрзаве, од политицара до мафије. А народ подрзава политицаре. Дакле ста смо тразили то смо и добили. Будимо паметнији на идуцим изборима или има да сутимо!

Name

никмар

27.10.2018 21:25

Мој полицајац .Предпостављам да то јеси .И сам знас како то иде .Ви ризикујете зивот приведете кретене а судство их пусти.Ево управо се појавила вијест о могуцим убицама .То су исти они који су циними се љетос покусали украсти БМW на илиди и тада је досло до пуцњаве .Један од њих је подлегао а друга двоица пустени на слободу

Name

Доста висе

27.10.2018 21:40

НЕ дрзава прави криминалце , а даје дрзава неби било криминалаца . сто их није било у дрзави Југославији . Ти ститис највеце криминалце и таки ко и ти сто раде полицијске послове . Ево прилике да се побуните против власти , а знас да власт производи криминалце и да су они водје !

Name

Полицајац2

27.10.2018 22:02

Четвртина Републике Српске подржава криминалце на власти који уништавају правду и институцију у овој држави. Не можеш хапсити криминалце који су на дну лествице , а њихове главе и налогодавце отјелотворене у баш овим политичарима слијепо слушати и помагати им у њиховм криминалним поступцима. Правити чистку у држави тако да су да су једни за једно криви , а други за то исто нису неће донијети ништа друго него још више смрти и погибије. Да би ово ријешили морамо кренути од главе , похапсити и судити тужиоцима , судијама , политичатима и полицајцима који су криминализовани и корумпирани. Тек онда можемо повћати плате службеницима који су најодговорнији за одржавање реда и мира , а бога ми и доброг морала у држави ал их кажњавати ригорозно и за наговјештај корупције и криминала. То је једини начин , оштро , транспарентно и поштено. Закон једнак за све . До тада ми смо сви робови четвртине познате као СНСД СП ДНС СДС ПДП.

Name

Од срца

28.10.2018 06:42

Подрзавам. Полиција треба бити увезана на свим нивоима и помагати се, јер криминалци су вец увезани и њима је ентитетска, дрзавна или опстинска граница олаксање за скривање од полиције.

Name

Истина и правда

28.10.2018 09:19

Сауцесце породицама.Туга и залост.Знамо ми добро у каквој дрзави зивимо и ко нас представља.Зар оцекивати боље?Послије убиства дјеце,Дзенана и Давида,прије тога Јована,Николе,на ред досли бас и они цасни полицајци,као опомена и за размисљање да цемо ако се злим људима не додје у крај,сви бити побијени,расељени.Нема,полиције,нема суда,имају само ОНИ,јесу ли јаци од нас,постених и цасних?Вјерујем и зивим са надом да и ми заслузујемо много боље.ПРАВДА ЗА СВЕ НАС,БЕЗ ОБЗИРА НА НА ВЈЕРУ И НАЦИЈУ.ПРАВДА ЗА СВЕ.

Name

нба11

27.10.2018 21:24

Мој бураз је на Палама отплатио кауцију за ауто. До насег стола сједила је полиција. Казе је од њих мени ниста се не брините господине. Ауто смо добили. У Сарајеву смо имали проблем јер је крадја била пријављена. Кад смо јавили да смо насли ауто једва смо просли без кривицне пријаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац_

27.10.2018 21:35

Убојице су у Србији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

незваницно

27.10.2018 21:35

Један од осумњичених, Саво Петричевић, теже је повријеђен. Бојан Кошарац и Његослав Милинковић су испитани, а Суд БиХ им је одредио једномјесечни притвор. Кључни човјек овог случаја био је управо Његослав Милинковић, звани Љутан

ОДГОВОРИТЕ
Name

Званично

28.10.2018 11:20

Сава Петричевић је прије пар година рањен у пуцњави са кантоналном полицијом приликом крађе возила и након 25 дана је преминуо.

Name

брецало

28.10.2018 05:11

ПОЛИЦИЈА ЗНА КО ИМ ЈЕ УБИО ДВОЈИЦУ КОЛЕГА У САРАЈЕВУ: Познат од раније по крађама аутомобила, потрага у току

ОДГОВОРИТЕ
Name

пале

28.10.2018 07:53

За то вријеме у Истоцном Сарајеву се не догадја ниста, а криминалци досли из И. Сарајева! Његослав Милинковиц и екипа су све скухали...али ето, они су у РС и њих стити дрзава Милорада Додика. Ето вам сад...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подици

28.10.2018 09:36

На.ноге све располозиво полицију..сипу.дгс..све излазе из дрзаве затворити...и све редом...зивоти су пали ееее.....сауцесце породицама!!!!

ОДГОВОРИТЕ