Opsežna potjera za ubicama

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa MUP-om RS, FUP-om i SIPA-om od juče provode aktivnosti na pronalasku i privođenju osoba koje bi se mogle dovesti u vezu sa osobama koje su počinile ubistvo dvojice policajaca.

Bosna i Hercegovina 27.10.2018 | 18:27
Opsežna potjera za ubicama
Video snimak u posjedu portala Klixa pokazuje trenutke osoba koje izlaze iz prostorija MUP-a KS nakon kriminalističke obrade.

Iako policijski zvaničnici za sada, u cilju istrage, ne iznose detaljnije informacije, ono što je poznato jeste da se u prostorije MUP-a KS u centru Sarajeva konstantno privode osobe na kriminalističku obradu koje bi mogle podijeliti informacije u cilju pronalaska grupe koja je likvidirala dva službenika MUP-a KS u petak ujutro.

Tokom dana izvršeni su brojni prestresi na području Istočnog Sarajeva i Pala.

Na ulicama Sarajeva, tačnije na izlazima iz Kantona, pojačano je prisustvo specijalnih policijskih jedinica koji su naoružani dugim cijevima.

(Klix)



Komentari / 27

Ostavite komentar
Name

066

27.10.2018 16:34

Ako jedan grad, kao Sarajevo, Banjaluka i drugi nemaju kontrolu kamerama ulaza i izlaza vozila, te na drugim interesantnim mjestima mogu slobodno reći da je policija na nivou đaka prvaka u osnovnoj školi. Danas sve treba da se snima, ko se buni ima oraha u džepovima!

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

27.10.2018 16:57

Treba svagdje postaviti kamere ali ne treba zaboraviti da se te kamere mogu po potrebi kriminalaca da se iskljuce,a postoji mogucnost da se snimci uspjesno mogu obrisati. Sve zavisi ko se nadje na snimka nema potrebe treba pustiti da se desi sto se desiti mora. Ubice kriminalci su na slobodi i oni vode ovu drzavu.

Name

реално

27.10.2018 17:13

Браво за коментар. Управо треба све да се снима. Па макар данас није проблем инсталирази опрему за снимање.

Name

gordan

27.10.2018 18:08

Nista od toga sve dok policija jednog entiteta ne smije preci entitetsku granicu ganjajuci kriminace

Name

Sarajevo

27.10.2018 18:13

Zna sarajevska policija dobro ko krade auta i ko ucjenjuje za otkup vozila i lokacije, da ste im kosti lomili kad ste ih hapsili tesko bi se usudjivali da se ovako osile, talovi i talovi, cast postenim policajcima kojih ima hvala bogu, a zao mi je ova dva mlada covjeka heroja. Nemojte price pucati kako srbi samo kradu auta, to je za malu djecu suplja prica, covjeku ukradu auto i kad prijavi policiji za 10 minuta zovu na mobilni lopovi i traze otkup, sve ovo je iz Sarajeva, auta se prebacuju u Lukavicu, Pale i Sokolac, da ispadne da su bas srbi, a oni dobiju na kafu za prebacivanje. Musliman sam i ne dizite tenzije prema srbima, otidjite malo do Kobilje glave , Bara , Kosevskog pa ispitajte revolverase iz mahala , hapsili ste ih 100 puta za razna krivicna djela i pucnjave, je... vas vise srbi. Kao sarajlija znam da sve kradje idu iz Sarajeva, tipovana auta od tipovanih ljudi i reketiranje a svi u talovima. Kad ih pocnete vjesati pitat cu vas hoce li krasti vise, sve merhametluk, na djelu se uhapse a ujutro na slobodi piju kafu. Kakva je ovo drzava??? Nema vecih lopova od gamadi s Kosevskog, Bara i Kobilje glave gdje svi vozaju Porshe i skupa auta a ne rade, a dobro poznati policiji , izbrijani glava i bla bla, da ne spominjemo provale po kucama. Strah i trepet siju i niko nista

Name

Rinko Golubovic

27.10.2018 19:01

I gradjani su krivi najvise zbog kadja auta, zao platiti zastitu za auto od alarma, elektronskih blokada, zedera, hudinija..... Nema policije na svijetu koja moze sacuvati svako auto. Auto koje je zasticeno kvalitetno lopovi ne gledaju, a imaju rok od jedne minute da auto ukradu, ako ne onda odustaju i traze drugo. Svi vi koji imate skupa auta ako dajete velike cifre za ista onda dajte i za zastitu i mirna Bosna, olaksat cete i sebi i policiji.

Name

Ре Гордан

27.10.2018 22:21

Већ дванаест година постоји споразум између кантоналне полиције из Сарајева и МУП-а РС на подручју ПУ Источно Сарајево по коме полиције имају право да приликом потјере лица које је извршило кривично дјело пређу ентитетски границу и обавесте надлежну полицију на чијем подручју се врши потјера да би се и те снаге полиције на свом подручју укључиле у кординисану активност.Тај споразум се врло често примјењује и колико знам до сада није био ниједан проблем.Жалосно је да неко жели искористити погибију полицајаца да би преко једног несретног случаја поново отворити преко неке нове реформе полиције у циљу политизације полиције и рушења ентитетских граница.Све полицијске агенције и правосуђе имају сасвим довољне законске оквире да много боље раде свој посао него што га раде.Кад искористе постојеће законске оквире и отклоне бројне слабости те приче о лошим законским решењима које утичу на њихову сарадњу и ограничавају их у раду биће ирелевантно.Па граница нечије надлежности мора негдје постојати и према њој се мора на одговарајући начин,Ми би тако до Пекинга.Ако криминалци не познају границе и добро сарађују како то полиције немогу да се договоре.Очито да код једних има акод других нема повјерење,а зашто је то тако разлози су бројни и ваљало би се нај мање вратити тридесет година уназад...

Name

075

28.10.2018 08:06

@Sarajevo Bravo!! Udružena " bratska kriminalna hobotnica " Bošnjaka i Srba koja je samo učinila isto što i " naši političari "!

Name

Miko

28.10.2018 09:22

Ima policija kamere za ono što im treba kao npr. kamere za kontrolu nad grupom Pravda za Davida, ali za kontrolu ključnih tačaka u gradu i okolo grada nemaju. Federalna policija nesposobna je isto kao i MUP RS. Vrhuška inkorporirana u teški i organizovani kriminal. A policajci obični korumpirani i uključeni u onaj sitni ulični. Došlo je dotle da bez problema kriminalci pucaju na patrolu, ubijaju dvojicu samo jer su prekršili interni dogovor i došli na mjesto pljačke zbog međusobnih razmirica. Neće se ovo riješiti tek tako. Obračun je možda na višoj instanci.

Name

normalan

27.10.2018 19:35

Policija ukoliko je u potjeri moze preci u drugi entitet. Ne moze procoditi istrage, ali potjere moze naravno izvoditi.

ODGOVORITE
Name

Ненормалан

28.10.2018 11:17

Па знаш ли ти читати?Јели полиција РС привела петнаестак лица и предала их кантоналних полицији,јели кантонална полиција заједно са полицијом РС врши претресе на подручју РС,дали је полиција МУП-а РС одбила било који облик сарадње,није,већ је ангажовала све своје ресурсе да се случај ријеши и сад имамо на предмету максималан број полицајаца и других ресурса и са једне и са друге стране ентитетске линије и колико видим један непоткрепљен мотив да се случај ријеши.

Name

Istina

27.10.2018 19:59

Drzava je mafijska drzava nista drugo od 90 prve se mije pomaklo osim korupcije mafije i slicno zasto kad vec trosite bez veze naše pare ne ugradite pilicajcima kamere barem za nocne smjene zalosno je..

ODGOVORITE
Name

075

28.10.2018 08:09

@Istina Nažalost, u pravu ste!! Da me niko krivo ne shvati, žao mi je svih policajaca koji stradaju a koji su pošteni ali velika većina policije, govorim o Tuzli, su veći kriminalci i od samih kriminalaca a ko je sve inspektor u Tuzli da normalan čovjek poludi od nepravde!!

Name

policajac

27.10.2018 20:12

Prvo saucesce porodicama ,a vidi se da je ovo trula drzava,prvo na nivou citave drzave ,entiteta se odmah nakon ovog bistva trebala proglasiti akcija od strane policijskih struktura kao sto je u Srbiji bila sablja ,i poceti hapsiti kriminalce i u sarajevu i na Palama i u Banja Luci itd.Drzava mora pokazati zube da nisu kriminalci drzava nego da postoje institucuje.Pristupiti odmah izmjenama zakona o krivicnom postupku i zakona o policijskim sluzbenicima jel ako se ovako nastavi gospodo nije dobro.Poslije zadnjih ubistava u Banja luci te ubistava ovih kolega u Sarajevu malo se moramo zapitati kako dalje.

ODGOVORITE
Name

te policajac

27.10.2018 21:17

Pa vidis da svi rade protiv drzave, od politicara do mafije. A narod podrzava politicare. Dakle sta smo trazili to smo i dobili. Budimo pametniji na iducim izborima ili ima da sutimo!

Name

nikmar

27.10.2018 21:25

Moj policajac .Predpostavljam da to jesi .I sam znas kako to ide .Vi rizikujete zivot privedete kretene a sudstvo ih pusti.Evo upravo se pojavila vijest o mogucim ubicama .To su isti oni koji su cinimi se ljetos pokusali ukrasti BMW na ilidi i tada je doslo do pucnjave .Jedan od njih je podlegao a druga dvoica pusteni na slobodu

Name

Dosta vise

27.10.2018 21:40

NE drzava pravi kriminalce , a daje drzava nebi bilo kriminalaca . sto ih nije bilo u drzavi Jugoslaviji . Ti stitis najvece kriminalce i taki ko i ti sto rade policijske poslove . Evo prilike da se pobunite protiv vlasti , a znas da vlast proizvodi kriminalce i da su oni vodje !

Name

Policajac2

27.10.2018 22:02

Četvrtina Republike Srpske podržava kriminalce na vlasti koji uništavaju pravdu i instituciju u ovoj državi. Ne možeš hapsiti kriminalce koji su na dnu lestvice , a njihove glave i nalogodavce otjelotvorene u baš ovim političarima slijepo slušati i pomagati im u njihovm kriminalnim postupcima. Praviti čistku u državi tako da su da su jedni za jedno krivi , a drugi za to isto nisu neće donijeti ništa drugo nego još više smrti i pogibije. Da bi ovo riješili moramo krenuti od glave , pohapsiti i suditi tužiocima , sudijama , političatima i policajcima koji su kriminalizovani i korumpirani. Tek onda možemo povćati plate službenicima koji su najodgovorniji za održavanje reda i mira , a boga mi i dobrog morala u državi al ih kažnjavati rigorozno i za nagovještaj korupcije i kriminala. To je jedini način , oštro , transparentno i pošteno. Zakon jednak za sve . Do tada mi smo svi robovi četvrtine poznate kao SNSD SP DNS SDS PDP.

Name

Od srca

28.10.2018 06:42

Podrzavam. Policija treba biti uvezana na svim nivoima i pomagati se, jer kriminalci su vec uvezani i njima je entitetska, drzavna ili opstinska granica olaksanje za skrivanje od policije.

Name

Istina i pravda

28.10.2018 09:19

Saucesce porodicama.Tuga i zalost.Znamo mi dobro u kakvoj drzavi zivimo i ko nas predstavlja.Zar ocekivati bolje?Poslije ubistva djece,Dzenana i Davida,prije toga Jovana,Nikole,na red dosli bas i oni casni policajci,kao opomena i za razmisljanje da cemo ako se zlim ljudima ne dodje u kraj,svi biti pobijeni,raseljeni.Nema,policije,nema suda,imaju samo ONI,jesu li jaci od nas,postenih i casnih?Vjerujem i zivim sa nadom da i mi zasluzujemo mnogo bolje.PRAVDA ZA SVE NAS,BEZ OBZIRA NA NA VJERU I NACIJU.PRAVDA ZA SVE.

Name

nba11

27.10.2018 21:24

Moj buraz je na Palama otplatio kauciju za auto. Do naseg stola sjedila je policija. Kaze je od njih meni nista se ne brinite gospodine. Auto smo dobili. U Sarajevu smo imali problem jer je kradja bila prijavljena. Kad smo javili da smo nasli auto jedva smo prosli bez krivicne prijave.

ODGOVORITE
Name

Bosanac_

27.10.2018 21:35

Ubojice su u Srbiji.

ODGOVORITE
Name

nezvanicno

27.10.2018 21:35

Jedan od osumnjičenih, Savo Petričević, teže je povrijeđen. Bojan Košarac i Njegoslav Milinković su ispitani, a Sud BiH im je odredio jednomjesečni pritvor. Ključni čovjek ovog slučaja bio je upravo Njegoslav Milinković, zvani Ljutan

ODGOVORITE
Name

Званично

28.10.2018 11:20

Сава Петричевић је прије пар година рањен у пуцњави са кантоналном полицијом приликом крађе возила и након 25 дана је преминуо.

Name

brecalo

28.10.2018 05:11

POLICIJA ZNA KO IM JE UBIO DVOJICU KOLEGA U SARAJEVU: Poznat od ranije po krađama automobila, potraga u toku

ODGOVORITE
Name

pale

28.10.2018 07:53

Za to vrijeme u Istocnom Sarajevu se ne dogadja nista, a kriminalci dosli iz I. Sarajeva! Njegoslav Milinkovic i ekipa su sve skuhali...ali eto, oni su u RS i njih stiti drzava Milorada Dodika. Eto vam sad...

ODGOVORITE
Name

Podici

28.10.2018 09:36

Na.noge sve raspolozivo policiju..sipu.dgs..sve izlaze iz drzave zatvoriti...i sve redom...zivoti su pali eeee.....saucesce porodicama!!!!

ODGOVORITE