Цвајта: Јарчевима ноге опет у блату!

Страх пред велики дерби! После 11 кола ХСВ и Келн изједначени на табели, а у наредни понедељак чека их окршај за актуелног "краља Цвајте". . .

Фудбал 27.10.2018 | 16:00
Цвајта: Јарчевима ноге опет у блату!
Биће да су критике директора клуба Армина Феа на рачун тренера Маркуса Анфанга биле упућене с разлогом. Келн је у кризи и ту дилеме више нема. Тренер Маркус Анфанг више није сигуран. Далеко од тога. Јарчевима у наредни понедељак следи дерби утакмица целог првог дела првенства против Хамбургера и велико је питање да ли ће екипу на том сусрету предводити исти стручњак.  

Данашњи реми против Хајденхајма (1:1) код куће много је мање важан од свега наведеног. Јер ко добије дерби дефинитивно ће узети прелазну пехар "краља Цвајте" и ухватити сјајан залет за финиш првог дела сезоне. Да све буде интересантније побринуо се управо Хајденхајм узевши овај бод данас фаворизованом Келну. Сада су Јарчеви и ХСВ изједначени на врху - по 21 поена.  

Келн је до ремија стигао поготком помало заборављеног Шерхуа Жирасија, нападача који је ушао у другом полувремену и погодио већ у 58. минуту. Пре тога, штопер гостију Тимо Берман добро је скочио после корнера и савладао Хорна.

Имали су домаћи више од пола сата да дођу до потпуног преокрета, али нису успели. Разлог њиховог пада форме свакако треба тражити и у чињеници да је заказао Симон Тероде, човек који је на овосезонских 11 утакмица постигао 17 погодака. 

Ауе је у другом сусрету данас остварио три велика бода у борби за опстанак, док су Падерборн и Сандхаузен ремизирали у врло ефикасном сусрету - 3:3. 

ЦВАЈТА - 11 . КОЛО

Петак
Дармштат - Гројтер 2:0 (1:0)
/Кемпе 23, Дурсун 75/

Магдебург - Хамбургер 0:1 (0:0)
/Нари 77/

Субота
Ауе - Билефелд 1:0 (0:0)
/Хохшајт 66/

Келн - Хајденхајм 1:1 (0:1)
/Жираси 58 - Берман 9/

Падерборн - Сандхаузен 3:3 (1:2)
/Геј 35, Текпети 67, Ритер 80 - Шлезенер 14, Вутен 27, 83/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар