Cvajta: Jarčevima noge opet u blatu!

Strah pred veliki derbi! Posle 11 kola HSV i Keln izjednačeni na tabeli, a u naredni ponedeljak čeka ih okršaj za aktuelnog "kralja Cvajte". . .

Fudbal 27.10.2018 | 16:00
Cvajta: Jarčevima noge opet u blatu!
Biće da su kritike direktora kluba Armina Fea na račun trenera Markusa Anfanga bile upućene s razlogom. Keln je u krizi i tu dileme više nema. Trener Markus Anfang više nije siguran. Daleko od toga. Jarčevima u naredni ponedeljak sledi derbi utakmica celog prvog dela prvenstva protiv Hamburgera i veliko je pitanje da li će ekipu na tom susretu predvoditi isti stručnjak.  

Današnji remi protiv Hajdenhajma (1:1) kod kuće mnogo je manje važan od svega navedenog. Jer ko dobije derbi definitivno će uzeti prelaznu pehar "kralja Cvajte" i uhvatiti sjajan zalet za finiš prvog dela sezone. Da sve bude interesantnije pobrinuo se upravo Hajdenhajm uzevši ovaj bod danas favorizovanom Kelnu. Sada su Jarčevi i HSV izjednačeni na vrhu - po 21 poena.  

Keln je do remija stigao pogotkom pomalo zaboravljenog Šerhua Žirasija, napadača koji je ušao u drugom poluvremenu i pogodio već u 58. minutu. Pre toga, štoper gostiju Timo Berman dobro je skočio posle kornera i savladao Horna.

Imali su domaći više od pola sata da dođu do potpunog preokreta, ali nisu uspeli. Razlog njihovog pada forme svakako treba tražiti i u činjenici da je zakazao Simon Terode, čovek koji je na ovosezonskih 11 utakmica postigao 17 pogodaka. 

Aue je u drugom susretu danas ostvario tri velika boda u borbi za opstanak, dok su Paderborn i Sandhauzen remizirali u vrlo efikasnom susretu - 3:3. 

CVAJTA - 11 . KOLO

Petak
Darmštat - Grojter 2:0 (1:0)
/Kempe 23, Dursun 75/

Magdeburg - Hamburger 0:1 (0:0)
/Nari 77/

Subota
Aue - Bilefeld 1:0 (0:0)
/Hohšajt 66/

Keln - Hajdenhajm 1:1 (0:1)
/Žirasi 58 - Berman 9/

Paderborn - Sandhauzen 3:3 (1:2)
/Gej 35, Tekpeti 67, Riter 80 - Šlezener 14, Vuten 27, 83/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar