Мачва чека Звезду, а Милојевића кум!

Занимљив тренерски дуел очекује нас у недељу у Шапцу.

Фудбал 27.10.2018 | 15:45
Мачва чека Звезду, а Милојевића кум!
Прошле сезоне Шабац је био кобан по Звездине фудбалере у Купу Србије, јер их је Мачва у четвртфиналу после 0:0 елиминисала пеналима. Недуго затим, исти ривали састали су се на истом месту у Суперлиги, а гости из Београда однели су победу 2:0. 

По трећи пут узастопно у Шапцу, Мачва и Црвена звезда играће у недељу од 16.30, у 13. колу националног првенства.

"Играмо са екипом која нас је намучила прошле сезоне, како у Суперлиги, тако и елиминацијом из Купа Србије. За Мачву имам само речи хвале, осим Матића остали су јој скоро сви играчи, поседује спој младости и искуства и показала је континуитет кроз рад тренера Драгана Аничића, што је интересантно за српски фудбал. Доста пружа у Суперлиги и очекујем изузетно борбену и тешку утакмицу за коју ћемо се спремити на најбољи могући начин, јер нас чека једно од најтежих гостовања до краја првог дела првенства",рекао је Милојевић.

Шапчани су недавно променили тренера пошто је Аничић отишао у Вождовац, а на његово место дошао Дарко Тешовић. 

"Сигурно да ће долазак Дарка Тешовића донети квалитет, био је са мном у Панионису и мислим да је Мачва направила прави избор. Фудбалски се одлично познајемо, а још боље ван терена јер је он мој венчани кум. Драго ми је да је ушао у суперлигашки караван, то апсолутно заслужује. Екипа из Шапца је изабрала фантастичног тренера који је победник, тек је неколико дана тамо, али бићемо спремни на све".

Црвено-бели већ неко време нису у комплетном саставу због повреда. И за дуел са Мачвом неће сви бити спремни.

"У петак су одређене прегледе имали Бранко Јовичић и Ричмонд Боаћи, а видећемо каква је ситуација са Марком Марином. Морамо да будемо доста пажљиви што се тиче повреда такве природе. Ниједан тренер не воли да су му играчи дуже ван строја, али већ смо се опекли једном или два пута. Можда ће се десити да неки играчи буду и донекле спремни, али ћемо их можда сачувати како бисмо били апсолутно сигурни да су се опоравили. Имамо згуснут распоред, играмо на свака три дана, чекају нас и путовања, али изабраћемо најбољи могући тим за ту утакмицу", најавио је Милојевић.

Црвено-бели у Шабац путују после дуела са Ливерпулом у Лиги шампиона. Из Енглеске су се вратили са четири гола у мрежи (0:4), али и доста бољим укупним утиском него претходно у Паризу. Свакако, неће играчима бити лако да тек тако оставе иза себе убедљив пораз и окрену се утакмици у којој су они фаворит.

"Морамо јако брзо да се пребацујемо са једног колосека на други. Треба бити обазрив и пажљив, другачија је и атмосфера и начин играња, али кроз причу стално радимо на томе да момци буду ментално спремни. Опет наглашавам, нама је домаће првенство стварно приоритет број један и ако хоћемо да дођемо до циља, онда морамо тако да размишљамо", истакао је Милојевић.

Тренер шампиона Србије не обазире се превише на бодовну предност. Црвено-бели су на врху табеле са 34 бода, седам више од нишког Радничког, односно девет од Чукаричког и Партизана.

"Искрено, не причамо о томе, не размишљамо на такав начин, нити гледамо табелу. Једноставно, морамо да будемо фокусирани на оно што желимо, а то је да будемо најбољи у свакој утакмици. Бодовна предност нас не дотиче апсолутно. Ово је 13. коло, не знам ни да ли је трећина првенства, има још много утакмица, деле се бодови, па онда плеј-оф... Доста екипа претендује за плеј-оф, велика је гужва у горњем делу табеле и то је добро", закључио је Владан Милојевић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар