Mačva čeka Zvezdu, a Milojevića kum!

Zanimljiv trenerski duel očekuje nas u nedelju u Šapcu.

Fudbal 27.10.2018 | 15:45
Mačva čeka Zvezdu, a Milojevića kum!
Prošle sezone Šabac je bio koban po Zvezdine fudbalere u Kupu Srbije, jer ih je Mačva u četvrtfinalu posle 0:0 eliminisala penalima. Nedugo zatim, isti rivali sastali su se na istom mestu u Superligi, a gosti iz Beograda odneli su pobedu 2:0. 

Po treći put uzastopno u Šapcu, Mačva i Crvena zvezda igraće u nedelju od 16.30, u 13. kolu nacionalnog prvenstva.

"Igramo sa ekipom koja nas je namučila prošle sezone, kako u Superligi, tako i eliminacijom iz Kupa Srbije. Za Mačvu imam samo reči hvale, osim Matića ostali su joj skoro svi igrači, poseduje spoj mladosti i iskustva i pokazala je kontinuitet kroz rad trenera Dragana Aničića, što je interesantno za srpski fudbal. Dosta pruža u Superligi i očekujem izuzetno borbenu i tešku utakmicu za koju ćemo se spremiti na najbolji mogući način, jer nas čeka jedno od najtežih gostovanja do kraja prvog dela prvenstva",rekao je Milojević.

Šapčani su nedavno promenili trenera pošto je Aničić otišao u Voždovac, a na njegovo mesto došao Darko Tešović. 

"Sigurno da će dolazak Darka Tešovića doneti kvalitet, bio je sa mnom u Panionisu i mislim da je Mačva napravila pravi izbor. Fudbalski se odlično poznajemo, a još bolje van terena jer je on moj venčani kum. Drago mi je da je ušao u superligaški karavan, to apsolutno zaslužuje. Ekipa iz Šapca je izabrala fantastičnog trenera koji je pobednik, tek je nekoliko dana tamo, ali bićemo spremni na sve".

Crveno-beli već neko vreme nisu u kompletnom sastavu zbog povreda. I za duel sa Mačvom neće svi biti spremni.

"U petak su određene preglede imali Branko Jovičić i Ričmond Boaći, a videćemo kakva je situacija sa Markom Marinom. Moramo da budemo dosta pažljivi što se tiče povreda takve prirode. Nijedan trener ne voli da su mu igrači duže van stroja, ali već smo se opekli jednom ili dva puta. Možda će se desiti da neki igrači budu i donekle spremni, ali ćemo ih možda sačuvati kako bismo bili apsolutno sigurni da su se oporavili. Imamo zgusnut raspored, igramo na svaka tri dana, čekaju nas i putovanja, ali izabraćemo najbolji mogući tim za tu utakmicu", najavio je Milojević.

Crveno-beli u Šabac putuju posle duela sa Liverpulom u Ligi šampiona. Iz Engleske su se vratili sa četiri gola u mreži (0:4), ali i dosta boljim ukupnim utiskom nego prethodno u Parizu. Svakako, neće igračima biti lako da tek tako ostave iza sebe ubedljiv poraz i okrenu se utakmici u kojoj su oni favorit.

"Moramo jako brzo da se prebacujemo sa jednog koloseka na drugi. Treba biti obazriv i pažljiv, drugačija je i atmosfera i način igranja, ali kroz priču stalno radimo na tome da momci budu mentalno spremni. Opet naglašavam, nama je domaće prvenstvo stvarno prioritet broj jedan i ako hoćemo da dođemo do cilja, onda moramo tako da razmišljamo", istakao je Milojević.

Trener šampiona Srbije ne obazire se previše na bodovnu prednost. Crveno-beli su na vrhu tabele sa 34 boda, sedam više od niškog Radničkog, odnosno devet od Čukaričkog i Partizana.

"Iskreno, ne pričamo o tome, ne razmišljamo na takav način, niti gledamo tabelu. Jednostavno, moramo da budemo fokusirani na ono što želimo, a to je da budemo najbolji u svakoj utakmici. Bodovna prednost nas ne dotiče apsolutno. Ovo je 13. kolo, ne znam ni da li je trećina prvenstva, ima još mnogo utakmica, dele se bodovi, pa onda plej-of... Dosta ekipa pretenduje za plej-of, velika je gužva u gornjem delu tabele i to je dobro", zaključio je Vladan Milojević.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar