Јувентус у акцији: Ако вама не ваља...

Дајте га на зајам! Два плана за повратак Погбе. . .  Може да игра Лигу шампиона и ако промени клуб.

Фудбал 28.10.2018 | 19:00
Јувентус у акцији: Ако вама не ваља...
Прецењен играч, рекли би многи после две и кусур не баш похвалне сезоне Пола Погбе у Манчестеру. Цењен, ако питате навијаче Јувентуса којима се шире зенице при погледу на насловну страну Тутоспорта који их је ове суботе дочекао информацијом да би првак Италије већ на зиму могао да врати француског везисту.

Торински дневник нуди две опције које ће управа Старе даме покушати да активира не би ли приволела колеге са Олд Трафорда да пусте Погбу. Једна подразумева позајмицу већ у јануарском прелазном року, с тим што би се Јуве обавезао да у јуну откупи уговор централног везисте за 70.000.000 евра. Ако му тај план не успе, сачекаће лето и покуцати на врата Јунајтеда са предлогом да 25-годишњи фудбалер слети на Алијанц стадион, а да уз новац буде на Театар снова прослеђен и бразилски леви бек Алекс Сандро, тиха патња Жозеа Муриња.

Занимљиво је да би Јувентус, за случај да реализује почетну идеју и добије Погбу већ у првом месецу 2019, могао да рачуна на њега у нокаут фази Лиге шампиона, јер по новим правилима УЕФА играч који промени клуб усред сезоне има право да игра за нови у елитном такмичењу, без обзира што је то чинио и у претходном.

Осим Јувентуса, за Пола Погбу се озбиљно интересује Барселона. Или се бар интересовала, мада као опције за централног везног фигурирају млади Френки де Јонг из Ајакса и Пари Сен Жерменов Адријен Рабио, а није искључено да се управо клуб из Париза укључии у трку, под условом да изгуби Рабиоа, јер му завршетком ове сезоне истиче уговор.

Како год, Погба и Мурињо дефинитивно не могу да функционишу заједно, па кад већ нема смене тренера у Манчестеру, разумљиво је што клубови са континента вребају прилику и траже начин да добију фудбалера који је у Јувентусу играо знатно боље. Мада, имао је око себе Андреу Пирла, Клаудија Маркизија, Артура Видала... Квалитетније сараднике од ових у Јунајтеду.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар