Juventus u akciji: Ako vama ne valja...

Dajte ga na zajam! Dva plana za povratak Pogbe. . .  Može da igra Ligu šampiona i ako promeni klub.

Fudbal 28.10.2018 | 19:00
Juventus u akciji: Ako vama ne valja...
Precenjen igrač, rekli bi mnogi posle dve i kusur ne baš pohvalne sezone Pola Pogbe u Mančesteru. Cenjen, ako pitate navijače Juventusa kojima se šire zenice pri pogledu na naslovnu stranu Tutosporta koji ih je ove subote dočekao informacijom da bi prvak Italije već na zimu mogao da vrati francuskog vezistu.

Torinski dnevnik nudi dve opcije koje će uprava Stare dame pokušati da aktivira ne bi li privolela kolege sa Old Traforda da puste Pogbu. Jedna podrazumeva pozajmicu već u januarskom prelaznom roku, s tim što bi se Juve obavezao da u junu otkupi ugovor centralnog veziste za 70.000.000 evra. Ako mu taj plan ne uspe, sačekaće leto i pokucati na vrata Junajteda sa predlogom da 25-godišnji fudbaler sleti na Alijanc stadion, a da uz novac bude na Teatar snova prosleđen i brazilski levi bek Aleks Sandro, tiha patnja Žozea Murinja.

Zanimljivo je da bi Juventus, za slučaj da realizuje početnu ideju i dobije Pogbu već u prvom mesecu 2019, mogao da računa na njega u nokaut fazi Lige šampiona, jer po novim pravilima UEFA igrač koji promeni klub usred sezone ima pravo da igra za novi u elitnom takmičenju, bez obzira što je to činio i u prethodnom.

Osim Juventusa, za Pola Pogbu se ozbiljno interesuje Barselona. Ili se bar interesovala, mada kao opcije za centralnog veznog figuriraju mladi Frenki de Jong iz Ajaksa i Pari Sen Žermenov Adrijen Rabio, a nije isključeno da se upravo klub iz Pariza uključii u trku, pod uslovom da izgubi Rabioa, jer mu završetkom ove sezone ističe ugovor.

Kako god, Pogba i Murinjo definitivno ne mogu da funkcionišu zajedno, pa kad već nema smene trenera u Mančesteru, razumljivo je što klubovi sa kontinenta vrebaju priliku i traže način da dobiju fudbalera koji je u Juventusu igrao znatno bolje. Mada, imao je oko sebe Andreu Pirla, Klaudija Markizija, Artura Vidala... Kvalitetnije saradnike od ovih u Junajtedu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar