Алију дупло већи уговор!

Али опет ће добијати мање од Мхитарјана, Шнајдерлина, Дринквотера. . .  Стаје у ред најплаћенијих играча клуба, испред ће бити само Уго Лорис.

Фудбал 28.10.2018 | 18:00
Алију дупло већи уговор!
Тотенхемова стратегија везивања најбољих играча новим уговорима могла би да се исплати у перспективи, али оно што је карактеристично за клуб из Северног Лондона јесте да новчана издвајања за плате донекле нису у рангу данашњих стандарда.

То се посебно односи у случају Делеа Алија. Енглески репрезентативац тренутно инкасира тек негде око 55.000 евра седмично, што га ставља у ранг са, на пример, Мохамедом Елненијем из Арсенала. Иако је Али, објективно, далеко важнији и квалитетнији играч од Елненија. 

Збого тога, али и чињенице да је Али увек тражена роба на европском фудбалском тржишту, добити награду коју заслужује и то у виду новог уговора који би требало да дуплира његова примања. То је негде око 110.000 евра, чиме би стао у ред најплаћенијих играча клуба. Раме уз раме са Харијем Кејном и Јаном Фертонгеном, док ће испред њих бити само капитен Уго Лорис са 135.000 евра седмично. 

Ако повучемо паралелу са осталим премијерлигашким клубовима, Деле Али ће и са новим уговором бити тек негде у рангу примања Арона Рамзија, Теа Волкота и Елијакима Мангале, док ће и даље бити далеко испод играча попут Хенрика Мхитарјана, Моргана Шнајдерлина, Данија Дринквотера... 

Подсетимо, Деле Али је пропустио последњих месец дана акције због повреде задње ложе. Али је један од главних играча тима, а на 152 утакмице постигао је 48 голова. Његов актуелни уговор са Тотенхемом истиче јуна 2022. године. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар