Aliju duplo veći ugovor!

Ali opet će dobijati manje od Mhitarjana, Šnajderlina, Drinkvotera. . .  Staje u red najplaćenijih igrača kluba, ispred će biti samo Ugo Loris.

Fudbal 28.10.2018 | 18:00
Aliju duplo veći ugovor!
Totenhemova strategija vezivanja najboljih igrača novim ugovorima mogla bi da se isplati u perspektivi, ali ono što je karakteristično za klub iz Severnog Londona jeste da novčana izdvajanja za plate donekle nisu u rangu današnjih standarda.

To se posebno odnosi u slučaju Delea Alija. Engleski reprezentativac trenutno inkasira tek negde oko 55.000 evra sedmično, što ga stavlja u rang sa, na primer, Mohamedom Elnenijem iz Arsenala. Iako je Ali, objektivno, daleko važniji i kvalitetniji igrač od Elnenija. 

Zbogo toga, ali i činjenice da je Ali uvek tražena roba na evropskom fudbalskom tržištu, dobiti nagradu koju zaslužuje i to u vidu novog ugovora koji bi trebalo da duplira njegova primanja. To je negde oko 110.000 evra, čime bi stao u red najplaćenijih igrača kluba. Rame uz rame sa Harijem Kejnom i Janom Fertongenom, dok će ispred njih biti samo kapiten Ugo Loris sa 135.000 evra sedmično. 

Ako povučemo paralelu sa ostalim premijerligaškim klubovima, Dele Ali će i sa novim ugovorom biti tek negde u rangu primanja Arona Ramzija, Tea Volkota i Elijakima Mangale, dok će i dalje biti daleko ispod igrača poput Henrika Mhitarjana, Morgana Šnajderlina, Danija Drinkvotera... 

Podsetimo, Dele Ali je propustio poslednjih mesec dana akcije zbog povrede zadnje lože. Ali je jedan od glavnih igrača tima, a na 152 utakmice postigao je 48 golova. Njegov aktuelni ugovor sa Totenhemom ističe juna 2022. godine. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar