Партизанов кец из рукава је Тринкјери!

Потпис у понедељак, уколико се све коцкице поклопе, тврди Спортски журнал.

Кошарка 27.10.2018 | 20:15
Партизанов кец из рукава је Тринкјери!
Турбулентна ноћ је иза Партизана. Парни ваљак је доживео катастрофалан пораз од последњепласираног клуба Јадранске лиге, после чега је Ненад Чанак поднео моменталну оставку на место шефа стручног штаба, што је касније потврдио и сам на конференцији за медији.

Од тренутка када се Чанак поздравио са екипом и одлучио да своје место уступи другом, догодила се права експлозија на српском кошаркашком небу. Готово експресно прочуло се да је Александар Кесар прва жеља клупске управе, мада је Спортски журнал у данашњем штампаном издању изашао с информацијом да је Партизанов кец из рукава - Андреа Тринкјери! 

Био би то, без икакве сумње, трансфер о каквом су навијачи Партизана маштали после одласка Душка Вујошевића 2015. године. Тренер евролигашког калибра, с великим кошаркашким знањем и, што је најважније од свега, не би постојала никаква језичка баријера с обзиром да Тринкјери савршено говори неколико језика. Између осталог и српски. Као што је од раније познато да је Тринкјерију мајка рођена у Хрватској, а бака у Црној Гори. 

Спортски журнал тврди да је преко добро обавештених извора блиских Партизану добио информацију да је Тријнкијери - тај! Односно, да ће се потпис догодити већ у понедељак, уколико се све коцкице буду поклопиле. 

Подсетимо, Тринкјери је без посла од 19. фебруара ове године, када се споразумно растао с Бамбергом после чак 12 пораза у серији од 15 утакмица. Истина, Италијан је у то време имао операцију због које није могао да обавља тренерске дужности. 

Уколико би Тринкјери заиста преузео кормило Партизана, постоји могућност да се у клуб врати и миљеник навијача Владе Шћепановић, са којим је италијански стратег сарађивао управо у Бамбергу. Шћепановић је после Тринкјеријевог отказа остао да ради тренер у стручном штабу, али њихово пријатељство ван терена могло би поново да их уједини у спортском животу. Обојица су били присутни у Лакташима током АБА Суперкупа и гледали практично све четвртфиналне и полуфиналне мечеве. Између осталог и Партизанове. 

Да ли је време да Партизан поново добије велико, у европској кошарци цењено тренерско име?

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар