Partizanov kec iz rukava je Trinkjeri!

Potpis u ponedeljak, ukoliko se sve kockice poklope, tvrdi Sportski žurnal.

Košarka 27.10.2018 | 20:15
Partizanov kec iz rukava je Trinkjeri!
Turbulentna noć je iza Partizana. Parni valjak je doživeo katastrofalan poraz od poslednjeplasiranog kluba Jadranske lige, posle čega je Nenad Čanak podneo momentalnu ostavku na mesto šefa stručnog štaba, što je kasnije potvrdio i sam na konferenciji za mediji.

Od trenutka kada se Čanak pozdravio sa ekipom i odlučio da svoje mesto ustupi drugom, dogodila se prava eksplozija na srpskom košarkaškom nebu. Gotovo ekspresno pročulo se da je Aleksandar Kesar prva želja klupske uprave, mada je Sportski žurnal u današnjem štampanom izdanju izašao s informacijom da je Partizanov kec iz rukava - Andrea Trinkjeri! 

Bio bi to, bez ikakve sumnje, transfer o kakvom su navijači Partizana maštali posle odlaska Duška Vujoševića 2015. godine. Trener evroligaškog kalibra, s velikim košarkaškim znanjem i, što je najvažnije od svega, ne bi postojala nikakva jezička barijera s obzirom da Trinkjeri savršeno govori nekoliko jezika. Između ostalog i srpski. Kao što je od ranije poznato da je Trinkjeriju majka rođena u Hrvatskoj, a baka u Crnoj Gori. 

Sportski žurnal tvrdi da je preko dobro obaveštenih izvora bliskih Partizanu dobio informaciju da je Trijnkijeri - taj! Odnosno, da će se potpis dogoditi već u ponedeljak, ukoliko se sve kockice budu poklopile. 

Podsetimo, Trinkjeri je bez posla od 19. februara ove godine, kada se sporazumno rastao s Bambergom posle čak 12 poraza u seriji od 15 utakmica. Istina, Italijan je u to vreme imao operaciju zbog koje nije mogao da obavlja trenerske dužnosti. 

Ukoliko bi Trinkjeri zaista preuzeo kormilo Partizana, postoji mogućnost da se u klub vrati i miljenik navijača Vlade Šćepanović, sa kojim je italijanski strateg sarađivao upravo u Bambergu. Šćepanović je posle Trinkjerijevog otkaza ostao da radi trener u stručnom štabu, ali njihovo prijateljstvo van terena moglo bi ponovo da ih ujedini u sportskom životu. Obojica su bili prisutni u Laktašima tokom ABA Superkupa i gledali praktično sve četvrtfinalne i polufinalne mečeve. Između ostalog i Partizanove. 

Da li je vreme da Partizan ponovo dobije veliko, u evropskoj košarci cenjeno trenersko ime?

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar