ЕП: "Крвавих кољена" на побједу у пуном "Мејдану"!

У оквиру 2. кола Групе 5 квалификација за Европско првенство 2020. године, рукометна репрезентација БиХ састаје се вечерас у тузланском Мејдану с Чешком.

Остали спортови 27.10.2018 | 16:30
ЕП: "Крвавих кољена" на побједу у пуном "Мејдану"!
Обје селекције у квалификацијама су стартовале побједама. Чеси су као домаћини надиграли Финску (31:27), док су наши "змајеви“ у инфаркт завршници остварили велику побједу у Минску против Бјелорусије (30:29).

Док су Чеси за вечерашњи дуел имали дан више одмора, бх. играчи одиграће другу утакмицу у размаку од само 48 сати, и то након дуготрајног и напорног путовања.

"Умора свакако има, али нестаће до утакмице. Имали смо заиста тешко путовање до Минска, а још тежа је била утакмица с Бјелорусијом. Завршило се како се завршило. Задовољни смо резултатом, али то је било прво полувријеме, које је сада већ отишло у заборав. Окрећемо се другом полувремену, овдје у, надам се, препуној дворани Мејдан, против Чешке", каже у разговору за Фену селектор Билал Шуман.

Слаже се да ће вечерашњи противник бити тежи. Уосталом, на посљедњем Европском првенству у Хрватској, између осталог, окитили су се великом побједом против Данске и шестим мјестом на Еуру.

"Очекује нас тешка утакмица против јаке екипе која је добра у одбрани и свим фазама игре. Међутим, играмо код нас и њима ће бити јако тешка атмосфера која ће, сигуран сам, нама давати вјетар у леђа. Синоћ смо имали релаксирајући тренинг, поштедјели смо Мирсада Терзића који има повреду зглоба, али је играо у Минску. Веома је важно да момци буду свјежи и одморни. Видјећемо како ће то изгледати", истакао је селектор "змајева“.

Наши момци обећавају игру "крвавих кољена“. Има код неколицине неких, како Шуман, "ситних повреда“, али нико неће апстинирати. Сви желе да опет остваримо резултат, који би нам широм отворио врата завршнице Европског првенства.

"Побједа би нас довела на пола пута до Европског првенства. Али, хајде да не прејудицирамо. Надам се да ће све до утакмице бити како треба и да ћемо уз подршку публике направити добар резултат", закључио је селектор Шуман.

Утакмица БиХ – Чешка Република игра се вечерас од 20 сати.

Резултати Групе 5:

Чешка – Финска 31:27
Бјелорусија – БиХ 29:30

Табела

1. Чешка 1 1 0 0 31:27 2
2. БиХ 1 1 0 0 30:29 2
3. Бјелорусија 1 0 0 1 29:30 0
4. Финска 1 0 0 1 27:31 0

2. коло (27. октобар):

Ванта: Финска – Бјелорусија (16.00 сати)
Тузла: БиХ – Чешка (20.00 сати)

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар