Мигранти кренули преко планина

Породица миграната прешла је границу између Хрватске и БиХ преко Динаре па је запела у планини.

Регион 27.10.2018 | 09:15
Мигранти кренули преко планина
Спасавала их је Хрватска горска служба спасавања.

Троје миграната спасили су данас с планине припадници Хрватске горске службе спасавања код граничног прелаза Стрмица. Трудница и мајка са шестомјесечним дјететом запеле су у планини након преласка границе. Ради се о врло неприступачном терену, сазнаје Далматински портал од Срђана Врсаловића, начелника хеликоптерске службе спашавања ХГСС-а.

– Мајка је имала повријеђену ногу. Једна екипа се упутила тереном, а ми смо узлетјели с Фирула нешто иза 14 сати. Све троје подигли смо у хеликоптер и пребацили их у книнску болницу. Тамо су их дочекали љекари и полиција – казао  је Врсаловић. 

Истакнуо је како се радило о врло захтјевној операцији спасавања.

С мигрантицама нису успјели комуницирати. Биле су потхлађене и у слабом стању.

Далматински портал јавља да је шест особа завршило у книнској полицијској станици, четверо одраслих и двоје дјеце. Утврђују одакле су и како су дошли у Хрватску.

(Српскаинфо)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Пут путује Латифага

27.10.2018 09:07

Само нека иду. Треба им помоћи да иду даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зашто их не пусте даље?

27.10.2018 09:19

Зашто оволико муче овај напаћени народ, они хоће даље у западну Европу? Неће остати у Лијепој њиховој, јер и одатле народ бјези. Мигрантима је и Хр прилазни пут, знају они нашу ситуацију, нису луди да остају, доста се пате мјесецима. Овдје је толико грозно, да ћемо већина у наредна времена постати мигранти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мађар

29.10.2018 18:51

Па ево, спашавају их.Баш сам се изненадио, мислио сам да ће их оставити у планинама да се сналазе. Опет испадају добри. Како то? А ваљда их не пуштају пријеко јер тамо даље опет Словенци не дају.

Name

Арапска Држава Хрватска

27.10.2018 11:03

Сада у книнској болници бораве Арапи јер су кроатима сметали Срби. Баш лијепо!

ОДГОВОРИТЕ