Migranti krenuli preko planina

Porodica migranata prešla je granicu između Hrvatske i BiH preko Dinare pa je zapela u planini.

Region 27.10.2018 | 09:15
Migranti krenuli preko planina
Spasavala ih je Hrvatska gorska služba spasavanja.

Troje migranata spasili su danas s planine pripadnici Hrvatske gorske službe spasavanja kod graničnog prelaza Strmica. Trudnica i majka sa šestomjesečnim djetetom zapele su u planini nakon prelaska granice. Radi se o vrlo nepristupačnom terenu, saznaje Dalmatinski portal od Srđana Vrsalovića, načelnika helikopterske službe spašavanja HGSS-a.

– Majka je imala povrijeđenu nogu. Jedna ekipa se uputila terenom, a mi smo uzletjeli s Firula nešto iza 14 sati. Sve troje podigli smo u helikopter i prebacili ih u kninsku bolnicu. Tamo su ih dočekali ljekari i policija – kazao  je Vrsalović. 

Istaknuo je kako se radilo o vrlo zahtjevnoj operaciji spasavanja.

S migranticama nisu uspjeli komunicirati. Bile su pothlađene i u slabom stanju.

Dalmatinski portal javlja da je šest osoba završilo u kninskoj policijskoj stanici, četvero odraslih i dvoje djece. Utvrđuju odakle su i kako su došli u Hrvatsku.

(Srpskainfo)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Put putuje Latifaga

27.10.2018 09:07

Samo neka idu. Treba im pomoći da idu dalje.

ODGOVORITE
Name

Zašto ih ne puste dalje?

27.10.2018 09:19

Zašto ovoliko muče ovaj napaćeni narod, oni hoće dalje u zapadnu Evropu? Neće ostati u Lijepoj njihovoj, jer i odatle narod bjezi. Migrantima je i Hr prilazni put, znaju oni našu situaciju, nisu ludi da ostaju, dosta se pate mjesecima. Ovdje je toliko grozno, da ćemo većina u naredna vremena postati migranti.

ODGOVORITE
Name

Mađar

29.10.2018 18:51

Pa evo, spašavaju ih.Baš sam se iznenadio, mislio sam da će ih ostaviti u planinama da se snalaze. Opet ispadaju dobri. Kako to? A valjda ih ne puštaju prijeko jer tamo dalje opet Slovenci ne daju.

Name

Арапска Држава Хрватска

27.10.2018 11:03

Сада у книнској болници бораве Арапи јер су кроатима сметали Срби. Баш лијепо!

ODGOVORITE