Ненад Чанак поднио оставку!

Ненад Чанак, доскорашњи тренер Партизана, одлучио је да преузме одговорност и поднесе оставку после пораза од Задра у АБА лиги.  Чанак: Поздравио сам се са играчима! Млади тренер одлучио је да се одмах после дебакла против Задра повуче са клупе црно-белих.

Кошарка 26.10.2018 | 23:56
Ненад Чанак поднио оставку!
"Ја сам дао максимум, очито није довољно. Време је да неко други покуша да уради нешто са овом екипом која неоспорно има квалитет", рекао је Чанак.

Партизан је претрпео и пети пораз заредом у свим такмичењима и Чанак је одлучио да напусти клупу трофејног београдског клуба.

Ненад Чанак више није тренер КК Партизан!

Ту одлуку сам је саопштио прво играчима, а онда и јавности, на конференцији за новинаре након пораза од Задра (85:95) у мечу 5. кола АБА лиге.

"Поздравио сам се са играчима. Сматрам да сам једини одговоран за овакву ситуацију и пет узастопних пораза. Мени је несхватљиво да екипа код куће губи 20 разлике од екипе која никог до сада није победила".

"Једноставно, тешко је нешто променити преко ноћи. Као неко ко изнад свега воли Партизан, сматрам да је боље да дође неко други, ко ће покушати да извуче максимум из ове екипе, која сигурно има квалитет и ово сигурно није њихово реално стање"

За ову екипу је речено да је направљена да донесе успех на дуге стазе, зашто онда оставка?

"Зато што не видим никакву реакцију у односу на претходне утакмице. Време иде, једноставно, хоћу што раније да пресечем да бих помогао Партизану. Мислим да је сада прави тренутак".

"Нисам стварно очекивао да ћемо после пораза у Новом Месту и коректне партије против Асвела, доброг тренинга, да ћемо овако изгледати пред нашим навијачима. У овом моменту немам шта друго да урадим".

"Чист сам пред собом, дао сам максимум знања, рада, воље, једноставно то није довољно за оно што Партизан жели. Сматрам да је ово нормалан потез".

Серија од пет пораза и крај мандата Ненада Чанка на клупи Партизана. Некадашњи крилни кошаркаш, после непуних годину дана проведених на месту шефа стручног штаба, поднео је оставку на ту функцију, јер се, како сам каже, осећа најодоговрнијим за црни низ тима који претендује да се, за почетак, пласира међу четиир најбоље екипе у АБА лиги.

А не иде му. После три везана неуспеха у гостима (Бар, Валенсија, Ново Место), Парни ваљак је зарибао И у Београду (Асвел и Задар), па се растанак наметнуо као логично речење.

“Једини сам одговоран за овакву ситуаицју. Пет пораза заредом. Несхватиљиво да губимо 20 разлике од екипе која досад није добила утакмицу. Као неко ко воли Партизан, сматрам да је боље да дође неко други ко ће покусати да извуче максимум из екипе”, саопштио је Чанак на конференцији за медије после пораза од Далматинаца.

Са позиције на коју је прмовисан 14. децембра прошле године одлази после једног освојеног Купа Србије, свестан да у овом тренутку борба за трофеј у било ком такмичењу изгледа магловито.

“Одлучио сам да повучем овакав ппотез, јер нема реакције играча. Што раније да пресечемо, јер време иде. Нисам очекивао да ћемо на ово личити пред нашим навијачима. Заиста, немам ста друго да урадим. Чист сам пред собом, дао сам максимум, али то није довољно за оно што Партизан зели. Ово је нормалан потез”.

Надао се Ненад Чанак да би ствари могле да се промене приликом повратка у Београдску арену…

“Био сам убеђен да ће Задар бити прекретница, али је слика била поразавајућа. Потребна је шок-терапија, нови човек. Не знам како је дошло до овога, нећу да улазим у демагогију и тражење алибија. Резултат је једино мерило. Кад Партизан изгуби пет мечева заредом и то од противника који нису његовог квалиета, не знам шта друго да урадим. Могао сам да причам како смо млади и имамо проблема са повредама, али то је шупља прича”, закључио је, сад већ бивши тренер црно-белих.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар