Nenad Čanak podnio ostavku!

Nenad Čanak, doskorašnji trener Partizana, odlučio je da preuzme odgovornost i podnese ostavku posle poraza od Zadra u ABA ligi.  Čanak: Pozdravio sam se sa igračima! Mladi trener odlučio je da se odmah posle debakla protiv Zadra povuče sa klupe crno-belih.

Košarka 26.10.2018 | 23:56
Nenad Čanak podnio ostavku!
"Ja sam dao maksimum, očito nije dovoljno. Vreme je da neko drugi pokuša da uradi nešto sa ovom ekipom koja neosporno ima kvalitet", rekao je Čanak.

Partizan je pretrpeo i peti poraz zaredom u svim takmičenjima i Čanak je odlučio da napusti klupu trofejnog beogradskog kluba.

Nenad Čanak više nije trener KK Partizan!

Tu odluku sam je saopštio prvo igračima, a onda i javnosti, na konferenciji za novinare nakon poraza od Zadra (85:95) u meču 5. kola ABA lige.

"Pozdravio sam se sa igračima. Smatram da sam jedini odgovoran za ovakvu situaciju i pet uzastopnih poraza. Meni je neshvatljivo da ekipa kod kuće gubi 20 razlike od ekipe koja nikog do sada nije pobedila".

"Jednostavno, teško je nešto promeniti preko noći. Kao neko ko iznad svega voli Partizan, smatram da je bolje da dođe neko drugi, ko će pokušati da izvuče maksimum iz ove ekipe, koja sigurno ima kvalitet i ovo sigurno nije njihovo realno stanje"

Za ovu ekipu je rečeno da je napravljena da donese uspeh na duge staze, zašto onda ostavka?

"Zato što ne vidim nikakvu reakciju u odnosu na prethodne utakmice. Vreme ide, jednostavno, hoću što ranije da presečem da bih pomogao Partizanu. Mislim da je sada pravi trenutak".

"Nisam stvarno očekivao da ćemo posle poraza u Novom Mestu i korektne partije protiv Asvela, dobrog treninga, da ćemo ovako izgledati pred našim navijačima. U ovom momentu nemam šta drugo da uradim".

"Čist sam pred sobom, dao sam maksimum znanja, rada, volje, jednostavno to nije dovoljno za ono što Partizan želi. Smatram da je ovo normalan potez".

Serija od pet poraza i kraj mandata Nenada Čanka na klupi Partizana. Nekadašnji krilni košarkaš, posle nepunih godinu dana provedenih na mestu šefa stručnog štaba, podneo je ostavku na tu funkciju, jer se, kako sam kaže, oseća najodogovrnijim za crni niz tima koji pretenduje da se, za početak, plasira među četiir najbolje ekipe u ABA ligi.

A ne ide mu. Posle tri vezana neuspeha u gostima (Bar, Valensija, Novo Mesto), Parni valjak je zaribao I u Beogradu (Asvel i Zadar), pa se rastanak nametnuo kao logično rečenje.

“Jedini sam odgovoran za ovakvu situaicju. Pet poraza zaredom. Neshvatiljivo da gubimo 20 razlike od ekipe koja dosad nije dobila utakmicu. Kao neko ko voli Partizan, smatram da je bolje da dođe neko drugi ko će pokusati da izvuče maksimum iz ekipe”, saopštio je Čanak na konferenciji za medije posle poraza od Dalmatinaca.

Sa pozicije na koju je prmovisan 14. decembra prošle godine odlazi posle jednog osvojenog Kupa Srbije, svestan da u ovom trenutku borba za trofej u bilo kom takmičenju izgleda maglovito.

“Odlučio sam da povučem ovakav ppotez, jer nema reakcije igrača. Što ranije da presečemo, jer vreme ide. Nisam očekivao da ćemo na ovo ličiti pred našim navijačima. Zaista, nemam sta drugo da uradim. Čist sam pred sobom, dao sam maksimum, ali to nije dovoljno za ono što Partizan zeli. Ovo je normalan potez”.

Nadao se Nenad Čanak da bi stvari mogle da se promene prilikom povratka u Beogradsku arenu…

“Bio sam ubeđen da će Zadar biti prekretnica, ali je slika bila porazavajuća. Potrebna je šok-terapija, novi čovek. Ne znam kako je došlo do ovoga, neću da ulazim u demagogiju i traženje alibija. Rezultat je jedino merilo. Kad Partizan izgubi pet mečeva zaredom i to od protivnika koji nisu njegovog kvalieta, ne znam šta drugo da uradim. Mogao sam da pričam kako smo mladi i imamo problema sa povredama, ali to je šuplja priča”, zaključio je, sad već bivši trener crno-belih.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar