ФРА: Знају људи против великих!

Ним је чудо, издржао и против Сент Етјена.  Гостима није вредело ни вођство из 34. секунде.

Фудбал 26.10.2018 | 23:14
ФРА: Знају људи против великих!
Има нешто у том тиму што му не дозвољава да се преда. Чак ни кад је на коленима. Памтимо победу над Марсељем у уводу сезоне, те повратак од 0:2 до 2:2 против Пари Сен Жермена (на крају Свеци славили 4:2), ремије са Бородом и Монаком, да би у уводном сусрету 11. кола француског првенства Ним одолео и Сент Етјену, једном од кандидата за излазак у Европу – 1:1.

Иако су већ од 34. секунде морали да јуре заостатак, а после пола сата остао без десног бека СофијанаАлакуа, популарни Крокодили показали су још једном да су тврд орах и упорном, али и знатно бољом игром у другом полувремену заслужено дошли до бода. Не и до победе коју чекају од 19. августа, међутим, за њих је похвално што су после четири меча без датог гола коначно поентирали. Учинио је то марокански резервиста Рашид Алију на пас Турчина Умута Бозука. Била је то награда домаћину за храбрију и офанзивнију игру после великог одмора, јер је стварао шансе, Дебуши једном приликом мора да интервенише на гол-линији, Буанга је уздрмао пречку, али од Алијевог хица одбране није било.

На тај начин задовољена је правда, пошто не би било заслужено да је Сент Етјен однео сва три бода из Нима, иако је преко Ремија Кабеље повео у 34. секунди на центаршут Метјуа Дебушија. Упсевали су гости да конторлишу игру у првом делу, не и у наставку.

За Сент Етјен је свих 90 минута на штоперској позицији одиграо Невен Суботић.

ФРАНЦУСКА 1 - 11. КОЛО

Петак

Ним – Сент Етјен 1:1 (0:1)
/Алију 74 – Кабеља 1/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар