Ко су овосезонски "феникси" у лиги петица?

Поједини тимови су прошле сезоне у ово време имали далеко лошији пласман на табели, неки су били и у зони испадања, док је на почетку ове другачија ситуација.

Фудбал 27.10.2018 | 16:15
Ко су овосезонски "феникси" у лиги петица?
Сваке године се у некој од најјачих фудбалских лига појави тим који игра мимо свих очекивања и представља изненађење пласманом на табели, али и игром. Један од примера је прошлогодишњи финалиста Лиге шампиона, Ливерпул.

Тим са “Енфилда“ прошле сезоне имао је 13 поена, док у овој тренутно има 10 више, односно 23. Колико је одбрана Ливерпула подигла ниво говори и податак да је прошле године након девет кола екипа Јиргена Клопа примила 16 голова, док је ове сезоне примио само 3, притом ниједан на свом терену. 

Из Енглеске идемо у Шпанију и ЛаЛигу где је велики напредак у игри направио Алавес који је тренутно на трећој позицији са истим бројем бодова као Барселона. Прошле сезоне имали су 3 поена из девет утакмица док су их сад накупили 14 више и сад имају 17 поена. У исто ово време протекле сезоне били су у зони испадања као 19. тим на табели. 

Ево нас на “чизми“, на листи се налази и Ђеноа која је тренутно 11. на табели, али и мимо тога бележи знатно бољу сезону него прошле године, када су након девет одиграних утакмица имали 8 поена мање. Чини се да заслугу за доста бољу игру ове сезоне има тренутно најбољи стрелац лиге Криштоф Пјонтек са девет постигнутих голова. 

Вердер из Бремена је након неколико видно лоших сезона успео да пронађе “своју игру“ и пружи навијачима партија какве су већ дуго очекивали. Вердер је тренутно трећи на табели уз 17 освојених бодова, што је 13 више него прошле, када су након девет одиграних кола имали 4 поена и били у зони испадања. При томе те године нису остварили победу у 11 првих кола. 

Стигли смо и до лиге светског првака, односно Француске Лиге 1. Ту је тренутно на првом месту неприкосновени ПСЖ али тренутно није реч о њима. Лил је тим који је на другом месту француске лиге и који је сакупио 22 поена, односно 16 више него прошле сезоне. Тиме су постали екипа са највећим бројем поена у односу на прошлу сезону у топ пет фудбалских лига.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар