Ko su ovosezonski "feniksi" u ligi petica?

Pojedini timovi su prošle sezone u ovo vreme imali daleko lošiji plasman na tabeli, neki su bili i u zoni ispadanja, dok je na početku ove drugačija situacija.

Fudbal 27.10.2018 | 16:15
Ko su ovosezonski "feniksi" u ligi petica?
Svake godine se u nekoj od najjačih fudbalskih liga pojavi tim koji igra mimo svih očekivanja i predstavlja iznenađenje plasmanom na tabeli, ali i igrom. Jedan od primera je prošlogodišnji finalista Lige šampiona, Liverpul.

Tim sa “Enfilda“ prošle sezone imao je 13 poena, dok u ovoj trenutno ima 10 više, odnosno 23. Koliko je odbrana Liverpula podigla nivo govori i podatak da je prošle godine nakon devet kola ekipa Jirgena Klopa primila 16 golova, dok je ove sezone primio samo 3, pritom nijedan na svom terenu. 

Iz Engleske idemo u Španiju i LaLigu gde je veliki napredak u igri napravio Alaves koji je trenutno na trećoj poziciji sa istim brojem bodova kao Barselona. Prošle sezone imali su 3 poena iz devet utakmica dok su ih sad nakupili 14 više i sad imaju 17 poena. U isto ovo vreme protekle sezone bili su u zoni ispadanja kao 19. tim na tabeli. 

Evo nas na “čizmi“, na listi se nalazi i Đenoa koja je trenutno 11. na tabeli, ali i mimo toga beleži znatno bolju sezonu nego prošle godine, kada su nakon devet odigranih utakmica imali 8 poena manje. Čini se da zaslugu za dosta bolju igru ove sezone ima trenutno najbolji strelac lige Krištof Pjontek sa devet postignutih golova. 

Verder iz Bremena je nakon nekoliko vidno loših sezona uspeo da pronađe “svoju igru“ i pruži navijačima partija kakve su već dugo očekivali. Verder je trenutno treći na tabeli uz 17 osvojenih bodova, što je 13 više nego prošle, kada su nakon devet odigranih kola imali 4 poena i bili u zoni ispadanja. Pri tome te godine nisu ostvarili pobedu u 11 prvih kola. 

Stigli smo i do lige svetskog prvaka, odnosno Francuske Lige 1. Tu je trenutno na prvom mestu neprikosnoveni PSŽ ali trenutno nije reč o njima. Lil je tim koji je na drugom mestu francuske lige i koji je sakupio 22 poena, odnosno 16 više nego prošle sezone. Time su postali ekipa sa najvećim brojem poena u odnosu na prošlu sezonu u top pet fudbalskih liga.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar