Чим су чули да се Италијани распитују за њега...

Хитан позив Алану у репрезентацију Бразила! Селектор Тите није желео да се понови „случај Жоржињо“.  Алан заслужио Титеов позив.  Везни фудбалер Наполија могао би наредног месеца да дебитује за "А" селекцију Бразила.

Фудбал 27.10.2018 | 08:45
Чим су чули да се Италијани распитују за њега...
Алан Маркеш Лореиро, или само Алан, после више од три године квалитетних партија у дресу Наполија, коначно је добио позив селектора Бразила.

Ако му Тите укаже прилику, Алан ће средином новембра дебитовати у пријатељским мечевима које ће Бразил одиграти са Уругвајем и Камеруном на стадиону Арсенала.

На списку објављеном у петак, пажњу привлачи и Паулињо, искусни "везиста" кинеског Гвангџоу Еверграндеа, који је био изостављен са прва два окупљања након Светског првенства у Русији.

Бразилци се припремају за турнир Копа Америка, чији је домаћини бити од 14. јуна до 7. јула следеће године. На последња три континентална шампионата нису стигли ни до полуфинала.

У септембру и октобру одиграли су четири пријатељска меча и славили победе над САД, Ел Салвадором, Саудијском Арабијом и Аргентином - без примљеног гола, уз 10 датих.

Тек што је завршена једна, мисле селектори на наредну репрезенатативну паузу. А први на свету је списак за новембарско окупљање објавио главнокомандујући селекције Бразила, Тите. На њега је дописао име Наполијевог везњака Алана, који ће добити прилику да дебитује за државни тим на контролним мечевима са Уругвајем и Камеруном.

Алан је једна од жила куцавица Наполијевог тима. Лансирао га је Маурицио Сари, а ове сезоне додатно усавршио Карло Анчелоти, због чега се последњих седмица чак помињала могућност да, пошто га нико из отаџбине није контактира, заигра за селекцију Италије. Наводно је Роберто Манчини одушевљен његовим квалитетима, међутим, тај абер очигледно је брзо стигао на други крај света, па је на савет Силвиња, некадашњег левог бека Бразила, сада у стручном штабу селектора Титеа, Алан експресно нашао место на списку. Можда и из рзалога да се Селсау не понови случај још једног фудбалера који је експлодирао под Везувом, Жоржиња, садашњег везисте Челсија, редовног на списковима Азура.

Што се осталих играча тиче, Тите је позвао најјаче снаге, укључујући и тројицу ван Европе. Један је Паулињо, летошњи повратник у кинески Гуангжоу, а преостала двојица из Крузеира, голман Бразао и штопер Деде, по општим оценама најбољи дефанзивац бразилске Серије А. С обзиром да Крузеиро нема шансе да се бори за титулу, њихова двојица играча су позвана, док је Тите учинио уступак Фламенгу (у конкуренцији за наслов са Палмеирасом), не желећи да оптерећује будућег везисту Милана, Лукаса Пакету и оставиће га у отадбжини јер се тамошње првенство не прекида док игра репрезентација.

Бразилци 16. новембра играју са Уругвајем, а четири дана касније са Камеруном. Оба меча на програму су у Лондону.

На списку Бразила налазе се:

Голмани: Алисон (Ливерпул), Едерсон (Манчестер Сити), Бразао (Крузеиро);

Дефанзивци: Данило (Манчестер Сити), Фабињо (Ливерпул), Деде (Крузеиро), Маркињос (ПСЖ), Пабло (Бордо), Миранда (Интер), Марсело (Реал Мадрид), Филипе Луис (Атлетико Мадрид);

Везисти: Каземиро (Реал Мадрид), Артур (Барселона), Паулињо (Гуангџоу Евергранде), Кутињо (Барселона), Валас (Хановер), Алан (Наполи), Вилијан (Челси);

Нападачи: Нејмар (ПСЖ), Роберто Фирмино (Ливерпул), Ричарлисон (Евертон), Даглас Коста (Јувентус) и Габријел Жезус (Манчестер Сити).

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар