Čim su čuli da se Italijani raspituju za njega...

Hitan poziv Alanu u reprezentaciju Brazila! Selektor Tite nije želeo da se ponovi „slučaj Žoržinjo“.  Alan zaslužio Titeov poziv.  Vezni fudbaler Napolija mogao bi narednog meseca da debituje za "A" selekciju Brazila.

Fudbal 27.10.2018 | 08:45
Čim su čuli da se Italijani raspituju za njega...
Alan Markeš Loreiro, ili samo Alan, posle više od tri godine kvalitetnih partija u dresu Napolija, konačno je dobio poziv selektora Brazila.

Ako mu Tite ukaže priliku, Alan će sredinom novembra debitovati u prijateljskim mečevima koje će Brazil odigrati sa Urugvajem i Kamerunom na stadionu Arsenala.

Na spisku objavljenom u petak, pažnju privlači i Paulinjo, iskusni "vezista" kineskog Gvangdžou Evergrandea, koji je bio izostavljen sa prva dva okupljanja nakon Svetskog prvenstva u Rusiji.

Brazilci se pripremaju za turnir Kopa Amerika, čiji je domaćini biti od 14. juna do 7. jula sledeće godine. Na poslednja tri kontinentalna šampionata nisu stigli ni do polufinala.

U septembru i oktobru odigrali su četiri prijateljska meča i slavili pobede nad SAD, El Salvadorom, Saudijskom Arabijom i Argentinom - bez primljenog gola, uz 10 datih.

Tek što je završena jedna, misle selektori na narednu reprezenatativnu pauzu. A prvi na svetu je spisak za novembarsko okupljanje objavio glavnokomandujući selekcije Brazila, Tite. Na njega je dopisao ime Napolijevog veznjaka Alana, koji će dobiti priliku da debituje za državni tim na kontrolnim mečevima sa Urugvajem i Kamerunom.

Alan je jedna od žila kucavica Napolijevog tima. Lansirao ga je Mauricio Sari, a ove sezone dodatno usavršio Karlo Ančeloti, zbog čega se poslednjih sedmica čak pominjala mogućnost da, pošto ga niko iz otadžbine nije kontaktira, zaigra za selekciju Italije. Navodno je Roberto Mančini oduševljen njegovim kvalitetima, međutim, taj aber očigledno je brzo stigao na drugi kraj sveta, pa je na savet Silvinja, nekadašnjeg levog beka Brazila, sada u stručnom štabu selektora Titea, Alan ekspresno našao mesto na spisku. Možda i iz rzaloga da se Selsau ne ponovi slučaj još jednog fudbalera koji je eksplodirao pod Vezuvom, Žoržinja, sadašnjeg veziste Čelsija, redovnog na spiskovima Azura.

Što se ostalih igrača tiče, Tite je pozvao najjače snage, uključujući i trojicu van Evrope. Jedan je Paulinjo, letošnji povratnik u kineski Guangžou, a preostala dvojica iz Kruzeira, golman Brazao i štoper Dede, po opštim ocenama najbolji defanzivac brazilske Serije A. S obzirom da Kruzeiro nema šanse da se bori za titulu, njihova dvojica igrača su pozvana, dok je Tite učinio ustupak Flamengu (u konkurenciji za naslov sa Palmeirasom), ne želeći da opterećuje budućeg vezistu Milana, Lukasa Paketu i ostaviće ga u otadbžini jer se tamošnje prvenstvo ne prekida dok igra reprezentacija.

Brazilci 16. novembra igraju sa Urugvajem, a četiri dana kasnije sa Kamerunom. Oba meča na programu su u Londonu.

Na spisku Brazila nalaze se:

Golmani: Alison (Liverpul), Ederson (Mančester Siti), Brazao (Kruzeiro);

Defanzivci: Danilo (Mančester Siti), Fabinjo (Liverpul), Dede (Kruzeiro), Markinjos (PSŽ), Pablo (Bordo), Miranda (Inter), Marselo (Real Madrid), Filipe Luis (Atletiko Madrid);

Vezisti: Kazemiro (Real Madrid), Artur (Barselona), Paulinjo (Guangdžou Evergrande), Kutinjo (Barselona), Valas (Hanover), Alan (Napoli), Vilijan (Čelsi);

Napadači: Nejmar (PSŽ), Roberto Firmino (Liverpul), Ričarlison (Everton), Daglas Kosta (Juventus) i Gabrijel Žezus (Mančester Siti).

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar