Гвардиола: Пет тимова је у трци за титулом!

Менаџер Манчестер ситија пред гостовање Тотенхему рекао да изузетно респектује тај тим. "Од њих сам доживео први пораз у Енглеској".

Фудбал 27.10.2018 | 08:15
Гвардиола: Пет тимова је у трци за титулом!
Манчестер сити прошле сезоне је фуриозно стартовао и на пролеће освојио титулу, потукавши неколико рекорда.

Ове јесени је ситуација много другачија - Сити је после 9. кола поново први, са 23 бода, али од другопласираног Ливерпула га одваја само боља гол-разлика, а трио Челси, Арсенал, Тотенхем прати их са само два бода мање.

"Нема дилеме да имамо пет кандидата за титулу. Чим разлика између нас износи два бода, значи да су квалитетни као ми", рекао је Гвардиола на конференцији за медије.

Сити у дербију 10. кола гостује Тотенхему, у понедељак од 21 час.

"Изградили су сјајан нови стадион, па нису могли да уложе новац у куповину појачања, али и даље су врхунски тим, чији играчи чине базу енглеске репрезентације. То мислим и то сам говорио од доласка у Енглеску. Уосталом, први пораз као тренер Манчестер ситија сам доживео управо од Тотенхема", подсетио је шпански стручњак на утакмицу 7. кола сезоне 2016/17, када су "певци" аутоголом Александра Коларова и поготком Делеа Алија славили резултатом 2:0.

Додатни стимуланс "грађанима" могао би да буде овосезонски деби Кевина Де Брујнеа у Премијер лиги, након повреде колена коју је задобио летос.

Белгијанац је у уторак одиграо 69 минута у победи над Шахтјором у Лиги шампиона.

Занимљиво је и да ће се дерби на Вемблију играти дан након НФЛ меча Џексонвил - Филаделфија, а Гвардиола је казао да ће његова екипа морати да се прилагоди условима на терену, уз напомену да верује у стручност Тотенхемовог човека задуженог за одржавање терена.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар