Gvardiola: Pet timova je u trci za titulom!

Menadžer Mančester sitija pred gostovanje Totenhemu rekao da izuzetno respektuje taj tim. "Od njih sam doživeo prvi poraz u Engleskoj".

Fudbal 27.10.2018 | 08:15
Gvardiola: Pet timova je u trci za titulom!
Mančester siti prošle sezone je furiozno startovao i na proleće osvojio titulu, potukavši nekoliko rekorda.

Ove jeseni je situacija mnogo drugačija - Siti je posle 9. kola ponovo prvi, sa 23 boda, ali od drugoplasiranog Liverpula ga odvaja samo bolja gol-razlika, a trio Čelsi, Arsenal, Totenhem prati ih sa samo dva boda manje.

"Nema dileme da imamo pet kandidata za titulu. Čim razlika između nas iznosi dva boda, znači da su kvalitetni kao mi", rekao je Gvardiola na konferenciji za medije.

Siti u derbiju 10. kola gostuje Totenhemu, u ponedeljak od 21 čas.

"Izgradili su sjajan novi stadion, pa nisu mogli da ulože novac u kupovinu pojačanja, ali i dalje su vrhunski tim, čiji igrači čine bazu engleske reprezentacije. To mislim i to sam govorio od dolaska u Englesku. Uostalom, prvi poraz kao trener Mančester sitija sam doživeo upravo od Totenhema", podsetio je španski stručnjak na utakmicu 7. kola sezone 2016/17, kada su "pevci" autogolom Aleksandra Kolarova i pogotkom Delea Alija slavili rezultatom 2:0.

Dodatni stimulans "građanima" mogao bi da bude ovosezonski debi Kevina De Brujnea u Premijer ligi, nakon povrede kolena koju je zadobio letos.

Belgijanac je u utorak odigrao 69 minuta u pobedi nad Šahtjorom u Ligi šampiona.

Zanimljivo je i da će se derbi na Vembliju igrati dan nakon NFL meča Džeksonvil - Filadelfija, a Gvardiola je kazao da će njegova ekipa morati da se prilagodi uslovima na terenu, uz napomenu da veruje u stručnost Totenhemovog čoveka zaduženog za održavanje terena.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar