Митровић: Бенитес није извукао најбоље из мене!

Хвала богу за Јокана! Александар Митровић, српски фудбалер, у интервјуу за ББЦ дотакао се много тема везаних за његов вишегодишњи боравак на Острву.

Фудбал 26.10.2018 | 18:45
Митровић: Бенитес није извукао најбоље из мене!
Александар је причао о бившем клубу, некадашњим узорима, али и тренутним односима у Фуламу, као и са својим менаџером, српским стручњаком Славишом Јокановићем.

Митровић се дотакао свог боравка у Њукаслу и мањка минута који је имао док је играо тамо под вођством шпанског стручњака Рафе Бенитеса.

"Било је веома тешко у Њукаслу. Нисам одговарао Рафиној тактици и нисам се осећао лагодно док сам играо и зато није могао да 'извуче' најбоље из мене. Имали смо добар однос, ништа није било лично, то је био само бизнис", рекао је Митровић за ББЦ.

Митровић је истакао да му је у Њукаслу сметало то што није имао свој мир, што није било места за одмор, али да је сада у Лондону све другачије.

"Могу да одем до града. Налазим се крај реке и баш ми прија то што имам времена и простора за провод са породицом. Нико ме не узнемирава, уживам. Поред фудбала, време проводим једино са њима, са својом децом. Доста путујем, тако да чим дођем кући волим да будем са њима. Ја сам добар, повучен човек", додао је Митровић.

Српски нападач је, по доласку у Премијер лигу, био сматран "проблематичним". У неким мечевима то је и доказивао, несмотреним потезима, жутим картонима... Али, Митар је у последње време приближио своје понашање ван терена са оним на њему.

"И даље сам исти човек, али сам у прошлости можда проводио превише времена свађајући се са судијама, другим играчима. Сада се потпуно фокусирам на утакмицу, на постизање голова, али сам и даље исти. Када играм меч – играм да бих победио, то сам једноставно ја. То исто ће вам рећи и остали, сви играју како би победили", додао је стандардни репрезентативац Србије.

За Митровићев "препород" на Острву један главних "криваца" је спрски стручњак Славиша Јокановић, који ми је веровао када Србин није добијао минуте у Њукаслу, довео га у Фулам и поверио му "кључеве" напада.

Њих двојица познају се дуго – Митровић је скупљао лопте на утакмицама Партизана када је Јокановић био тренер екипе од 2007-2009.

"Хвала Богу да смо остали у контакту, он је један од разлога зашто сам изабрао Фулам. Менаџери имају велики утицај на мене, поготово он. Посебно је лепо када вас неко саветује на матерњем језику. Он је миран, искрен и зна шта је потребно да 'извуче' најбоље из мене", јасан је Митровић.

Србин се у детињству угледао на два премијерлигашка нападача, а то су били Алан Ширер и Дидије Дрогба. Ипак, постојали су ту и неки српски узори, а Александар истиче бившег штопера Црвене звезде.

"Као Србин морали сте да се угледате на Немању Видића у Јунајтеду, Ивановића у Челсију и Коларова у Ситију, али очигледно је да је највећи од њих у Енглеској био Видић. Он је био један од најбољих штопера у историји Премијер лиге".

Фулам има спор старт у Премијер лиги, али то не треба да чуди с обзиром да је лондонска екипа прошле године играла Чемпионшип.

"Прошле године, када бисмо правили грешке, друге екипе насе не би кажњавале због сваке голом, тако да сада морамо бити паметнији. То је живот у Чемпионшипу наспрам оног у Премијер лиги. Неки кажу да је Фулам мали премијерлигашки клуб, али ми имамо велику амбицију и светлу будућност", закључио је Митар.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар