Mitrović: Benites nije izvukao najbolje iz mene!

Hvala bogu za Jokana! Aleksandar Mitrović, srpski fudbaler, u intervjuu za BBC dotakao se mnogo tema vezanih za njegov višegodišnji boravak na Ostrvu.

Fudbal 26.10.2018 | 18:45
Mitrović: Benites nije izvukao najbolje iz mene!
Aleksandar je pričao o bivšem klubu, nekadašnjim uzorima, ali i trenutnim odnosima u Fulamu, kao i sa svojim menadžerom, srpskim stručnjakom Slavišom Jokanovićem.

Mitrović se dotakao svog boravka u Njukaslu i manjka minuta koji je imao dok je igrao tamo pod vođstvom španskog stručnjaka Rafe Benitesa.

"Bilo je veoma teško u Njukaslu. Nisam odgovarao Rafinoj taktici i nisam se osećao lagodno dok sam igrao i zato nije mogao da 'izvuče' najbolje iz mene. Imali smo dobar odnos, ništa nije bilo lično, to je bio samo biznis", rekao je Mitrović za BBC.

Mitrović je istakao da mu je u Njukaslu smetalo to što nije imao svoj mir, što nije bilo mesta za odmor, ali da je sada u Londonu sve drugačije.

"Mogu da odem do grada. Nalazim se kraj reke i baš mi prija to što imam vremena i prostora za provod sa porodicom. Niko me ne uznemirava, uživam. Pored fudbala, vreme provodim jedino sa njima, sa svojom decom. Dosta putujem, tako da čim dođem kući volim da budem sa njima. Ja sam dobar, povučen čovek", dodao je Mitrović.

Srpski napadač je, po dolasku u Premijer ligu, bio smatran "problematičnim". U nekim mečevima to je i dokazivao, nesmotrenim potezima, žutim kartonima... Ali, Mitar je u poslednje vreme približio svoje ponašanje van terena sa onim na njemu.

"I dalje sam isti čovek, ali sam u prošlosti možda provodio previše vremena svađajući se sa sudijama, drugim igračima. Sada se potpuno fokusiram na utakmicu, na postizanje golova, ali sam i dalje isti. Kada igram meč – igram da bih pobedio, to sam jednostavno ja. To isto će vam reći i ostali, svi igraju kako bi pobedili", dodao je standardni reprezentativac Srbije.

Za Mitrovićev "preporod" na Ostrvu jedan glavnih "krivaca" je sprski stručnjak Slaviša Jokanović, koji mi je verovao kada Srbin nije dobijao minute u Njukaslu, doveo ga u Fulam i poverio mu "ključeve" napada.

Njih dvojica poznaju se dugo – Mitrović je skupljao lopte na utakmicama Partizana kada je Jokanović bio trener ekipe od 2007-2009.

"Hvala Bogu da smo ostali u kontaktu, on je jedan od razloga zašto sam izabrao Fulam. Menadžeri imaju veliki uticaj na mene, pogotovo on. Posebno je lepo kada vas neko savetuje na maternjem jeziku. On je miran, iskren i zna šta je potrebno da 'izvuče' najbolje iz mene", jasan je Mitrović.

Srbin se u detinjstvu ugledao na dva premijerligaška napadača, a to su bili Alan Širer i Didije Drogba. Ipak, postojali su tu i neki srpski uzori, a Aleksandar ističe bivšeg štopera Crvene zvezde.

"Kao Srbin morali ste da se ugledate na Nemanju Vidića u Junajtedu, Ivanovića u Čelsiju i Kolarova u Sitiju, ali očigledno je da je najveći od njih u Engleskoj bio Vidić. On je bio jedan od najboljih štopera u istoriji Premijer lige".

Fulam ima spor start u Premijer ligi, ali to ne treba da čudi s obzirom da je londonska ekipa prošle godine igrala Čempionšip.

"Prošle godine, kada bismo pravili greške, druge ekipe nase ne bi kažnjavale zbog svake golom, tako da sada moramo biti pametniji. To je život u Čempionšipu naspram onog u Premijer ligi. Neki kažu da je Fulam mali premijerligaški klub, ali mi imamo veliku ambiciju i svetlu budućnost", zaključio je Mitar.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar