Истрагу што прије довести до краја

Клуб новинара Бањалука тражи од полиције и надлежног тужилаштва да послије тачно два мјесеца од покушаја убиства новинара БНТВ Владимира Ковачевића упознају јавност о томе у којој фази је истрага у овом предмету.

Република Српска 26.10.2018 | 16:19
Истрагу што прије довести до краја
Клуб новинара поздравља досадашње напоре полиције и тужилаштва и хапшење једног од осумњичених, али подсјећа да је од напада прошло већ 60 дана, због чега сматра да је рад истражних органа морао да буде још интензивнији и очекује да се истрага што прије доведе до краја како би се Владимир Ковачевић и његова породица, али и шира јавност осјећала безбједније.

Док се не ухапси други нападач, не открију налогодавци и мотив овог бруталног напада и док цијели случај не добије правичан судски епилог, Клуб новинара неће сматрати да је овај случај завршен.

Клуб новинара поново подсјећа политичке странке на њихова предизборна обећања и позива их да на првој редовној сједници Народне скупштине Републике Српске, по хитном поступку, на дневни ред уврсте и усвоје измјене Кривичног закона Републике Српске којима ће се напад на новинаре третирати као напад на службено лице, како би се и на тај начин створили безбједнији услове за рад новинара и медија, саопштено је из Клуба новинара Бањалука.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

@Роки

26.10.2018 15:01

Проблем је наручилац , ако и другог ухвате онда дође до суђења ко гарантује Лукачу да неће открити ко их плаћа да млате и убијају за паре. Прве паре требали добит за млаћење народа, Хм , хе хе , смјешно а жалосно , ко је још пао на првом лоповлука. Није их мање од бар 20 који су премлаћени а можда их има и убијених. Крупне рибе су открили и дали у јавност па сад не знају шта даље радити, клупко се размотава, зато је стало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мк

26.10.2018 15:04

ДА ЈЕ СДС ПОБИЈЕДИО МОЖДА БИ СЕ И РИЈЕШИО НАПАД А ОВАКО ПИШИ ПРОПАЛО

ОДГОВОРИТЕ