Istragu što prije dovesti do kraja

Klub novinara Banjaluka traži od policije i nadležnog tužilaštva da poslije tačno dva mjeseca od pokušaja ubistva novinara BNTV Vladimira Kovačevića upoznaju javnost o tome u kojoj fazi je istraga u ovom predmetu.

Republika Srpska 26.10.2018 | 16:19
Istragu što prije dovesti do kraja
Klub novinara pozdravlja dosadašnje napore policije i tužilaštva i hapšenje jednog od osumnjičenih, ali podsjeća da je od napada prošlo već 60 dana, zbog čega smatra da je rad istražnih organa morao da bude još intenzivniji i očekuje da se istraga što prije dovede do kraja kako bi se Vladimir Kovačević i njegova porodica, ali i šira javnost osjećala bezbjednije.

Dok se ne uhapsi drugi napadač, ne otkriju nalogodavci i motiv ovog brutalnog napada i dok cijeli slučaj ne dobije pravičan sudski epilog, Klub novinara neće smatrati da je ovaj slučaj završen.

Klub novinara ponovo podsjeća političke stranke na njihova predizborna obećanja i poziva ih da na prvoj redovnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, po hitnom postupku, na dnevni red uvrste i usvoje izmjene Krivičnog zakona Republike Srpske kojima će se napad na novinare tretirati kao napad na službeno lice, kako bi se i na taj način stvorili bezbjedniji uslove za rad novinara i medija, saopšteno je iz Kluba novinara Banjaluka.

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

@Роки

26.10.2018 15:01

Проблем је наручилац , ако и другог ухвате онда дође до суђења ко гарантује Лукачу да неће открити ко их плаћа да млате и убијају за паре. Прве паре требали добит за млаћење народа, Хм , хе хе , смјешно а жалосно , ко је још пао на првом лоповлука. Није их мање од бар 20 који су премлаћени а можда их има и убијених. Крупне рибе су открили и дали у јавност па сад не знају шта даље радити, клупко се размотава, зато је стало.

ODGOVORITE
Name

Mk

26.10.2018 15:04

DA JE SDS POBIJEDIO MOŽDA BI SE I RIJEŠIO NAPAD A OVAKO PIŠI PROPALO

ODGOVORITE