Мирковић искрено: Табелу гледам само кад морам!

И о мањку квалитета у људству и дојучерашњем шефу, а сада колеги Миши Косановићу. . .

Фудбал 26.10.2018 | 19:15
Мирковић искрено: Табелу гледам само кад морам!
Победа у Купу против Земуна поправила је атмосферу у Хумској, али тек сада црно-беле очекује серија правих изазова. У размаку од само недељу дана Партизан игра против Напретка, Чукаричког и Војводине, а заостатак већ износи девет бодова. И не само то, црно-бели гледају у леђа и Радничком, док су са Чуком бодовно поравнати. Зато шеф Зоран Мирковић на конференцији за новинаре уочи окршаја са Напретком искрено признаје.

“Табелу гледам само кад морам“.

Шалу на страну – мада није баш ни шала – зна и популарни Батица да би наредне три утакмице могле значајно да погоршају, али и поправе амбијент у тиму. Баш зато што неће бити лако.

“Напредак је изузетна екипа. Прво, морам да кажем да изузетно ценим и поштујем човека кога сам до прекјуче звао шефе, а сада колега, Мишу Косановића. А Напредак игра много добро и сигурно ћемо имати тежак задатак. Ако морам да неког издвајам, по мени је Алекса Вукановић њихов најбољи играч, па Вулић, Аливодић, два Петровића који су играли у Партизану. Често мењају ритам утакмице. Биће сигурно фаза у којима ће бити офанзивни, а и оних где ће нас чекати на контре“.

Уосталом, прошле сезоне је Косановићев Напредак изгубио само једну од девет утакмица против Црвене звезде, Партизана и Војводине. Познат је у Србији искусни стратег као одличан мотиватор.

“Јесте то Косановићев можда и највећи квалитет. Али морам да кажем да нас је онда сутра двојица таквих“, не жели Мирковић да устукне.

Додатан проблем за Партизан су повреде Александра Шћекића и Данила Пантића што ће несумњиво за последицу имати и некакве промене у игриМирковићевог тима. Навијачи би их свакако тражили и да нема повреда. Партизанова публика је пробирљива. Воли нападачки фудбал. А може ли овај Партизан офанзивније?

“Ми и играмо офанзивно, само имамо проблем са реализацијом. Имали смо ми против Земуна четири или пет прилика, па и против Спартака неке изгледне ситуације, само тада нисмо дали гол. Немамо ни у људству баш много опција да идемо у том правцу“, немоћан је Мирковић док правда нападаче констатацијом да и лоши терену у Суперлиги утичу на њихову ефикаснот.

Можда ће се ситуација променити у зимском прелазном року?

“Имамо план. али далеко је зима, до тада ништа не можемо да променимо“.

Не може заиста, кад је кадар у питању. Све друго може. После ремија са Спартаком у кули рекао јеМирковић да психолошко стање екипе није добро. Је ли сада боље?

“Боље је. И играчи су били свесни важности утакмице против Земуна. У једној утакмици је био останак у борби за трофеј или испадање. Појавио се тај додатни притисак. Међутим, ја сам од овде од августа и ми из недеље у недеље живимо у тој психози. Немамо право на одмор, на предах. Под константним смо притиском“.

То четврто место на табели сигурно ствара додатан притисак. Значи ли то да је Партизан просто превише лоше почео сезону или су други напредовали.

“Има доста добрих екипа. Могу да кажем да је пре то у питању. А табела не изгледа сјајно, то је чињеница“.

За крај, када се очекује повратак Зорана Тошића, који би свакако могао да много помогне екипи?

“Врло је близу повратка. Тренира са екипом. Међутим, с времена на време има неке болове у колену што су, каже нам доктор, и нормалне ствари“, закључио је Мирковић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар