Mirković iskreno: Tabelu gledam samo kad moram!

I o manjku kvaliteta u ljudstvu i dojučerašnjem šefu, a sada kolegi Miši Kosanoviću. . .

Fudbal 26.10.2018 | 19:15
Mirković iskreno: Tabelu gledam samo kad moram!
Pobeda u Kupu protiv Zemuna popravila je atmosferu u Humskoj, ali tek sada crno-bele očekuje serija pravih izazova. U razmaku od samo nedelju dana Partizan igra protiv Napretka, Čukaričkog i Vojvodine, a zaostatak već iznosi devet bodova. I ne samo to, crno-beli gledaju u leđa i Radničkom, dok su sa Čukom bodovno poravnati. Zato šef Zoran Mirković na konferenciji za novinare uoči okršaja sa Napretkom iskreno priznaje.

“Tabelu gledam samo kad moram“.

Šalu na stranu – mada nije baš ni šala – zna i popularni Batica da bi naredne tri utakmice mogle značajno da pogoršaju, ali i poprave ambijent u timu. Baš zato što neće biti lako.

“Napredak je izuzetna ekipa. Prvo, moram da kažem da izuzetno cenim i poštujem čoveka koga sam do prekjuče zvao šefe, a sada kolega, Mišu Kosanovića. A Napredak igra mnogo dobro i sigurno ćemo imati težak zadatak. Ako moram da nekog izdvajam, po meni je Aleksa Vukanović njihov najbolji igrač, pa Vulić, Alivodić, dva Petrovića koji su igrali u Partizanu. Često menjaju ritam utakmice. Biće sigurno faza u kojima će biti ofanzivni, a i onih gde će nas čekati na kontre“.

Uostalom, prošle sezone je Kosanovićev Napredak izgubio samo jednu od devet utakmica protiv Crvene zvezde, Partizana i Vojvodine. Poznat je u Srbiji iskusni strateg kao odličan motivator.

“Jeste to Kosanovićev možda i najveći kvalitet. Ali moram da kažem da nas je onda sutra dvojica takvih“, ne želi Mirković da ustukne.

Dodatan problem za Partizan su povrede Aleksandra Šćekića i Danila Pantića što će nesumnjivo za posledicu imati i nekakve promene u igriMirkovićevog tima. Navijači bi ih svakako tražili i da nema povreda. Partizanova publika je probirljiva. Voli napadački fudbal. A može li ovaj Partizan ofanzivnije?

“Mi i igramo ofanzivno, samo imamo problem sa realizacijom. Imali smo mi protiv Zemuna četiri ili pet prilika, pa i protiv Spartaka neke izgledne situacije, samo tada nismo dali gol. Nemamo ni u ljudstvu baš mnogo opcija da idemo u tom pravcu“, nemoćan je Mirković dok pravda napadače konstatacijom da i loši terenu u Superligi utiču na njihovu efikasnot.

Možda će se situacija promeniti u zimskom prelaznom roku?

“Imamo plan. ali daleko je zima, do tada ništa ne možemo da promenimo“.

Ne može zaista, kad je kadar u pitanju. Sve drugo može. Posle remija sa Spartakom u kuli rekao jeMirković da psihološko stanje ekipe nije dobro. Je li sada bolje?

“Bolje je. I igrači su bili svesni važnosti utakmice protiv Zemuna. U jednoj utakmici je bio ostanak u borbi za trofej ili ispadanje. Pojavio se taj dodatni pritisak. Međutim, ja sam od ovde od avgusta i mi iz nedelje u nedelje živimo u toj psihozi. Nemamo pravo na odmor, na predah. Pod konstantnim smo pritiskom“.

To četvrto mesto na tabeli sigurno stvara dodatan pritisak. Znači li to da je Partizan prosto previše loše počeo sezonu ili su drugi napredovali.

“Ima dosta dobrih ekipa. Mogu da kažem da je pre to u pitanju. A tabela ne izgleda sjajno, to je činjenica“.

Za kraj, kada se očekuje povratak Zorana Tošića, koji bi svakako mogao da mnogo pomogne ekipi?

“Vrlo je blizu povratka. Trenira sa ekipom. Međutim, s vremena na vreme ima neke bolove u kolenu što su, kaže nam doktor, i normalne stvari“, zaključio je Mirković.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar