Видићеве сузе због пропалог трансфера у Марсељ!

Имали смо договор са Звездом, али. . .  Црвено-бели су чак могли да зараде и више новца од оног који је касније платио Спартак из Москве.

Фудбал 29.10.2018 | 22:30
Видићеве сузе због пропалог трансфера у Марсељ!
Сви знају како је ишла фудбалска прича Немање Видића. Дете Црвене звезде, њен капитен, уз кратку авантуру у суботичком Спартаку, пре него што се 2004. године преселио у московски Спартак, где се наставља вртоглави успон ка звездама и звању можда и најбољег штопера у историји Манчестер јунајтеда. Она чудна авантура у Интеру није укаљала његово име.

Али, да ли сте знали да је каријера Немање Видића могла да има потпуно другачији ток да је давне 2001. године изабрао да оде у Марсељ, уместо у Спартак три године касније.

Потпуно непознате детаље открио је некадашњи шеф Олимпиковог скаутинг тима и преговарачке екипе француског великана Жан Филип Дуран.

Он је у разговору за тамошње медије открио да је за Немању Видића сазнао после разговора сДраганом Пиксијем Стојковићем. Човек који је у каријери носио дресове Звезде и Марсеља саветовао је Дурана да обавезно погледа Видићеве игре, после чега је трансфер био на потпис далеко, али…

”Вероватно најлуђа прича коју имам везана је за Немању Видића. Било је то у време Алана Перана, а Пикси Стојковић ме је назвао и наговорио да погледам Немању. Он је тада имао 20 година и брзо смо одлепили за њим”, каже Дуран и открива:

”Брзо смо постигли договор са Црвеном звездом за трансфер на 5.000.000 евра, али… Онда је све отишло наопако”.

Није крио детаље…

”Управа Црвене звезде је на дан потписивања уговора тражила још мало више новца, па још мало више и онда смо ушли у машину. Одлучио сам да прекинем то и зауставим преговоре”.

Сећа се Дуран и момента када је Видићу речено да неће у Марсељ.

”Седели смо на тераси једног кафића и он је плакао, био је то дирљив тренутак”.

Три године касније, Црвена звезда је од Спартака добила око 4.500.000 евра. 

Остаје питање - шта би било, кад би било…

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар