Vidićeve suze zbog propalog transfera u Marselj!

Imali smo dogovor sa Zvezdom, ali. . .  Crveno-beli su čak mogli da zarade i više novca od onog koji je kasnije platio Spartak iz Moskve.

Fudbal 29.10.2018 | 22:30
Vidićeve suze zbog propalog transfera u Marselj!
Svi znaju kako je išla fudbalska priča Nemanje Vidića. Dete Crvene zvezde, njen kapiten, uz kratku avanturu u subotičkom Spartaku, pre nego što se 2004. godine preselio u moskovski Spartak, gde se nastavlja vrtoglavi uspon ka zvezdama i zvanju možda i najboljeg štopera u istoriji Mančester junajteda. Ona čudna avantura u Interu nije ukaljala njegovo ime.

Ali, da li ste znali da je karijera Nemanje Vidića mogla da ima potpuno drugačiji tok da je davne 2001. godine izabrao da ode u Marselj, umesto u Spartak tri godine kasnije.

Potpuno nepoznate detalje otkrio je nekadašnji šef Olimpikovog skauting tima i pregovaračke ekipe francuskog velikana Žan Filip Duran.

On je u razgovoru za tamošnje medije otkrio da je za Nemanju Vidića saznao posle razgovora sDraganom Piksijem Stojkovićem. Čovek koji je u karijeri nosio dresove Zvezde i Marselja savetovao je Durana da obavezno pogleda Vidićeve igre, posle čega je transfer bio na potpis daleko, ali…

”Verovatno najluđa priča koju imam vezana je za Nemanju Vidića. Bilo je to u vreme Alana Perana, a Piksi Stojković me je nazvao i nagovorio da pogledam Nemanju. On je tada imao 20 godina i brzo smo odlepili za njim”, kaže Duran i otkriva:

”Brzo smo postigli dogovor sa Crvenom zvezdom za transfer na 5.000.000 evra, ali… Onda je sve otišlo naopako”.

Nije krio detalje…

”Uprava Crvene zvezde je na dan potpisivanja ugovora tražila još malo više novca, pa još malo više i onda smo ušli u mašinu. Odlučio sam da prekinem to i zaustavim pregovore”.

Seća se Duran i momenta kada je Vidiću rečeno da neće u Marselj.

”Sedeli smo na terasi jednog kafića i on je plakao, bio je to dirljiv trenutak”.

Tri godine kasnije, Crvena zvezda je od Spartaka dobila oko 4.500.000 evra. 

Ostaje pitanje - šta bi bilo, kad bi bilo…

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar