Дерби викенд: Ел Класико, Дер Класикер, Ле Класик, Дерби дел Соле!

Прегршт занимљивих судара у овом колу. . .

Фудбал 26.10.2018 | 23:49
Дерби викенд: Ел Класико, Дер Класикер, Ле Класик, Дерби дел Соле!
Није се још слегла прашина после европских мечева, али јак јесењи темпо не дозвољава опуштање, па нас после мечева трећег кола у Лиги шампиона и Лиги Европе очекује буран викенд у домаћим шампионатима. Јер на програму су неки од најзначајнијих дерби мечева Европе.

То се наравно пре свега односи на окршај Барселоне и Реала на стадиону Камп Ноу. Први пут после 11 године без Леа Месија и Кристијана Роналда. Можда и кључан за судбину Ђулена Лопетегија у Мадриду. Самим тим и много битнији но што би се помислило на први поглед. Уосталом, не само због Лопетегија. Сетите се и Френка Рајкарда.

Ел Класико је међутим на програму тек у недељу од 16.15, а негде у то време већ ћемо знати како се завршио први велики дерби овог викенда. Истог дана од 14.30 на Амстердам арени ће у култном Дер Класикеру копља укрстити Ајакс и Фајенорд. И једни и други са намером да смање заостатак за ПСВ-ом, мада им за овакав меч додатан мотив не треба.

За француску верзију великог дербија, такозвани Ле Цлассиqуе, мораћемо да чекамо до 21 сати када ће Олимпик Марсељ и Пари Сен Жермен на Велодрому оставити европске киксеве иза себе и ударити један на друге у мечу у коме се, истини за вољу, фаворит унапред зна. Али ако ПСЖ-ова серија од 10 победа може негде да стане онда је то баш Марсељ.

Пола сата раније, од 20.30 дакле, загрмеће и у Напуљу. Дерби сунца на програму, окршај Наполија и Роме, тимова који већ годинама не успевају да изађу из Јувентусове сенке с тим да Наполитанци код Карла Анчелотија изгледају заиста импресивно што су и показали у среду на Парку принчева. Рома не одушевљава, али подсетимо да је добила два последња меча у Напуљу.

Ни то није све од Италијана, јер у понедељак коло затвара римски мегдан Лација и Интера, тренутно четвртог и трећег на табели Серије А, мада би то могло да се промени ако Бјанкоселести савладају Неразуре.

Нисмо наравно заборавили ни Премијер лигу, али ће и љубитељи енглеског фудбала морати да буду стрпљиви, јер је послатица дуел Тотенхема и Манчестер Ситија у понедељак од 21.00 на чувеном Вемблију. Нема бољег места да се заврши фудбалски викенд.

А само да подсетимо, између свега овога, Партизан у Крушевцу, Црвена звезда у Шапцу, Арсенал на гостовању код Кристал Паласа Луке Миливојевића, дуел, Ливерпул домаћин Кардифу, више него занимљив бундеслигашки меч Борусије и Херте у Дортмунду... Завалите се у фотељу, купите пивце у уживајте.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Схуттерстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар