Derbi vikend: El Klasiko, Der Klasiker, Le Klasik, Derbi del Sole!

Pregršt zanimljivih sudara u ovom kolu. . .

Fudbal 26.10.2018 | 23:49
Derbi vikend: El Klasiko, Der Klasiker, Le Klasik, Derbi del Sole!
Nije se još slegla prašina posle evropskih mečeva, ali jak jesenji tempo ne dozvoljava opuštanje, pa nas posle mečeva trećeg kola u Ligi šampiona i Ligi Evrope očekuje buran vikend u domaćim šampionatima. Jer na programu su neki od najznačajnijih derbi mečeva Evrope.

To se naravno pre svega odnosi na okršaj Barselone i Reala na stadionu Kamp Nou. Prvi put posle 11 godine bez Lea Mesija i Kristijana Ronalda. Možda i ključan za sudbinu Đulena Lopetegija u Madridu. Samim tim i mnogo bitniji no što bi se pomislilo na prvi pogled. Uostalom, ne samo zbog Lopetegija. Setite se i Frenka Rajkarda.

El Klasiko je međutim na programu tek u nedelju od 16.15, a negde u to vreme već ćemo znati kako se završio prvi veliki derbi ovog vikenda. Istog dana od 14.30 na Amsterdam areni će u kultnom Der Klasikeru koplja ukrstiti Ajaks i Fajenord. I jedni i drugi sa namerom da smanje zaostatak za PSV-om, mada im za ovakav meč dodatan motiv ne treba.

Za francusku verziju velikog derbija, takozvani Le Classique, moraćemo da čekamo do 21 sati kada će Olimpik Marselj i Pari Sen Žermen na Velodromu ostaviti evropske kikseve iza sebe i udariti jedan na druge u meču u kome se, istini za volju, favorit unapred zna. Ali ako PSŽ-ova serija od 10 pobeda može negde da stane onda je to baš Marselj.

Pola sata ranije, od 20.30 dakle, zagrmeće i u Napulju. Derbi sunca na programu, okršaj Napolija i Rome, timova koji već godinama ne uspevaju da izađu iz Juventusove senke s tim da Napolitanci kod Karla Ančelotija izgledaju zaista impresivno što su i pokazali u sredu na Parku prinčeva. Roma ne oduševljava, ali podsetimo da je dobila dva poslednja meča u Napulju.

Ni to nije sve od Italijana, jer u ponedeljak kolo zatvara rimski megdan Lacija i Intera, trenutno četvrtog i trećeg na tabeli Serije A, mada bi to moglo da se promeni ako Bjankoselesti savladaju Nerazure.

Nismo naravno zaboravili ni Premijer ligu, ali će i ljubitelji engleskog fudbala morati da budu strpljivi, jer je poslatica duel Totenhema i Mančester Sitija u ponedeljak od 21.00 na čuvenom Vembliju. Nema boljeg mesta da se završi fudbalski vikend.

A samo da podsetimo, između svega ovoga, Partizan u Kruševcu, Crvena zvezda u Šapcu, Arsenal na gostovanju kod Kristal Palasa Luke Milivojevića, duel, Liverpul domaćin Kardifu, više nego zanimljiv bundesligaški meč Borusije i Herte u Dortmundu... Zavalite se u fotelju, kupite pivce u uživajte.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Shutterstock

Komentari / 0

Ostavite komentar