Реалова дипломатска побједа!

Винисијусу обрисали црвени картон, може да игра против Барсе! Правила, очигледно, нису за све иста. . .

Фудбал 26.10.2018 | 18:15
Реалова дипломатска побједа!
Биће буре у Шпанији, или бар разлога за расправу и препирку навијача Реала и Барселоне око тога кога "гурају" шпанске фудбалске власти. Стандардна тема када је њихов ривалитет у питању...

Разлог је овог пута поништен црвени картон бразилском чуду од детета Винисијусу Жуниору (18), коме је комисија за жалбе Ла лиге одлучила да на тај начин омогући да се нађе у протоколу за највећи дерби на свету. За оне који нису упућени: скупо плаћени тинејџер зарадио је искључење претходног викенда играјући за Кастиљу, други тим Реала против Селте ИИ и добио два жута картона. Први у 67. минуту јер се свађао са противничким играчем, а други три минута пре краја када је покушао да исфолира фаул. Судија Александер Гонзалес није имао респекта према момку од 45.000.000 евра и показао му је пут у свлачионицу. 

Реал Мадрид одмах је упутио захтев да се црвени картон обрише - садржај образложења захтева за сада није познат ни шпанским медијима - а како је арбитражни судија одбацио такву могућност, "више инстанце"су реаговале и прихватиле жалбу мадридског великана.   

Сада је све на Ђулену Лопетегију. Тренер Реала до сада је само два пута увео у игру младог Бразилца, у дербију против Атлетика на два минута и после тога у дуелу са Алавесом на 10 минута. Уз то, још два пута је преседео утакмицу првог тима на клупи. Лопетеги за сада одбија да баци Винисијуса у ватру, међутим притисак медија и људи из клуба (читај Переза) све је већи, тако ништа није немогуће, па чак ни да Бразилац заигра у Ел Класику на Ноу Кампу, што би свакако било прворазредно изненађење. Стартер у највећој утакмици на свету после 12 професионалних минута у дресу Реала?! Али улазак са клупе увек може да буде опција.   

Уосталом, на претходном мечу против Плзења у Лиги шампиона Винисијус је враћен на клупу првог тима. Можда је то наговештај нечега. А и та жалба на првостепену одлуку дисциплинаца - па не би у Реалу толико запели да немају неке планове с талентованим 18-годишњаком за недељу, зар не?  

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар