Realova diplomatska pobjeda!

Vinisijusu obrisali crveni karton, može da igra protiv Barse! Pravila, očigledno, nisu za sve ista. . .

Fudbal 26.10.2018 | 18:15
Realova diplomatska pobjeda!
Biće bure u Španiji, ili bar razloga za raspravu i prepirku navijača Reala i Barselone oko toga koga "guraju" španske fudbalske vlasti. Standardna tema kada je njihov rivalitet u pitanju...

Razlog je ovog puta poništen crveni karton brazilskom čudu od deteta Vinisijusu Žunioru (18), kome je komisija za žalbe La lige odlučila da na taj način omogući da se nađe u protokolu za najveći derbi na svetu. Za one koji nisu upućeni: skupo plaćeni tinejdžer zaradio je isključenje prethodnog vikenda igrajući za Kastilju, drugi tim Reala protiv Selte II i dobio dva žuta kartona. Prvi u 67. minutu jer se svađao sa protivničkim igračem, a drugi tri minuta pre kraja kada je pokušao da isfolira faul. Sudija Aleksander Gonzales nije imao respekta prema momku od 45.000.000 evra i pokazao mu je put u svlačionicu. 

Real Madrid odmah je uputio zahtev da se crveni karton obriše - sadržaj obrazloženja zahteva za sada nije poznat ni španskim medijima - a kako je arbitražni sudija odbacio takvu mogućnost, "više instance"su reagovale i prihvatile žalbu madridskog velikana.   

Sada je sve na Đulenu Lopetegiju. Trener Reala do sada je samo dva puta uveo u igru mladog Brazilca, u derbiju protiv Atletika na dva minuta i posle toga u duelu sa Alavesom na 10 minuta. Uz to, još dva puta je presedeo utakmicu prvog tima na klupi. Lopetegi za sada odbija da baci Vinisijusa u vatru, međutim pritisak medija i ljudi iz kluba (čitaj Pereza) sve je veći, tako ništa nije nemoguće, pa čak ni da Brazilac zaigra u El Klasiku na Nou Kampu, što bi svakako bilo prvorazredno iznenađenje. Starter u najvećoj utakmici na svetu posle 12 profesionalnih minuta u dresu Reala?! Ali ulazak sa klupe uvek može da bude opcija.   

Uostalom, na prethodnom meču protiv Plzenja u Ligi šampiona Vinisijus je vraćen na klupu prvog tima. Možda je to nagoveštaj nečega. A i ta žalba na prvostepenu odluku disciplinaca - pa ne bi u Realu toliko zapeli da nemaju neke planove s talentovanim 18-godišnjakom za nedelju, zar ne?  

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar