Куртоа: Неће ваљда Мурињо или Конте у Реал?! Због њих сам отишао!

Голман Реала Тибо Куртоа има велику главобољу после вести да Реал разматра могућност да у догледно време ангажује Жозеа Муриња или Антонија Контеа.  Куртоа забринут: Не могу да верујем да Реал хоће Контеа и Муриња! Због њих сам напустио Лондон! Незгодна ситуација за белгијског чувара мреже.

Фудбал 27.10.2018 | 19:15
Куртоа: Неће ваљда Мурињо или Конте у Реал?! Због њих сам отишао!
Садашњи менаџер клупског првака Европе, Хулен Лопетеги, под великим је притиском после лошег старта у новој сезони и многи верују да би ускоро могао да добије отказ.

Поједини шпански медији су пренели како челници Реала размишљају о повратку Жозеа Муриња, али и да је Конте у игри, што је забринуло репрезентативца Белгије.

Он је у периоду док че бранио за Челси имао прилике да сарађује са оба стручњака и према његовим речима може се закључити какво мишљење има о њима.

"Не могу да поверујем", наводно је понављао Куртоа у разговору са колегама из свлачионице, а све је пренео лист "Ел Паис".

Он може само да се нада да неће дожи до таквог расплета.

"Овде у свлачионици Реала ја сам једини који је имао прилике да ради са Контеом и Мурињом. Напустио сам Лондон како ми се не би таква искуства поновила и сад читам да би могао да дође Конте, или ако не он, онда Мурињо", наводно је рекао Куртоа.

Списак потенцијалних кандидата за преузимање Реаловог кормила од Ђулена Лопетегија постоји, али Флорентино Перез још није изабрао ко ће наследити шпанског стручњака и кад.

Од раније је познато да је Антонио Конте један од главних, ако не први тренер којег Перез жели, мада је Италијан већ два пута одбио Краљевски клуб због нерешених спорова са Челсијем. Због тога је однедавно и име Жозеа Муриња почело да се доводи у везу с троструким узастопним шампионом Европе. То је, иначе, јако забринуло Тиба Куртоу, који је својевремено у Челсију сарађивао са обојицом.

Шпански дневник Ел Паис, коме критичари доста верују, тврде да су преко својих извора из Реала добили занимљиве информације везане за реакцију белгијског голмана када је чуо ко се све помиње за клупу Реала. Чак имају и транскрипцију разговора који је Куртоа водио с неименованим играчем.

"Не могу да верујем у то. Овде сам једини ко је радио с Мурињом и Контеом. Па, Лондон сам напустио само због тога да не бих морао да пролазим кроз све то поново. И сада испада да се не помиње само Конте, већ и Мурињо", наводно су биле Куртоине речи, које је Ел Паис потписао у чланку. 

Куртоа се у Челси вратио 2014. године из Атлетика, после завршене позајмице у Атлетику. Тада га је Мурињоставио на гол уместо Петра Чеха. Исте сезоне освојио је титулу са Челсијем, али је онда уследио велики пад, због чега је Мурињо отпуштен у децембру 2015, у време када је Челси био 16. на табели. Жозе је отишао са Стамфорд Бриџа и оставио иза себе клуб обузет паранојом и унутрашњим конфликтима. Све то је трајало готово шест месеци, а онда је на његово место стигао Антонио Конте. Наводно, није му се допало што је Конте имао тако стриктан протокол рада, због чега је почео да гуши тим. Упркос освојеној титули, сезону је обележио конфликт са Дијегом Костом, који је изродио незадовољство у тиму. Због тога је сезона 2017/18 била тако лоша.

Извори блиски Куртои тврде да је Челси и Енглеску напустио с „разбијеним живцима“ и да су му јако сметалеМурињове психолошке игрице, уз Контеову претерану ауторитативност.

Сада би, ето, могло да се догоди да му поново западне један од њих двојице. Пре Конте, него Мурињо, који је Мадрид први пут напустио после великих свађа у свлачионици…

Ако Португалац и Италијан нису пи његовом укусу, садашњи селектор Белгије, Роберто Мартинез је неко са ким би Куртоа волео да сарађује у будућности и на клупском нивоу, па можда једног дана и у Реалу.

Али не пита се Куртоа већ челници Реала и председник Флорентино Перез који би волео да на месту тренера види и Маурисија Покетина за којег би наводно платио чак 50 милиона евра.

У недељу од 16.15 Реал и Куртоа ће бити на великим искушењима пошто је на реду "Ел класико" и гостовање Барселони на "Камп Ноу".

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар