Kurtoa: Neće valjda Murinjo ili Konte u Real?! Zbog njih sam otišao!

Golman Reala Tibo Kurtoa ima veliku glavobolju posle vesti da Real razmatra mogućnost da u dogledno vreme angažuje Žozea Murinja ili Antonija Kontea.  Kurtoa zabrinut: Ne mogu da verujem da Real hoće Kontea i Murinja! Zbog njih sam napustio London! Nezgodna situacija za belgijskog čuvara mreže.

Fudbal 27.10.2018 | 19:15
Kurtoa: Neće valjda Murinjo ili Konte u Real?! Zbog njih sam otišao!
Sadašnji menadžer klupskog prvaka Evrope, Hulen Lopetegi, pod velikim je pritiskom posle lošeg starta u novoj sezoni i mnogi veruju da bi uskoro mogao da dobije otkaz.

Pojedini španski mediji su preneli kako čelnici Reala razmišljaju o povratku Žozea Murinja, ali i da je Konte u igri, što je zabrinulo reprezentativca Belgije.

On je u periodu dok če branio za Čelsi imao prilike da sarađuje sa oba stručnjaka i prema njegovim rečima može se zaključiti kakvo mišljenje ima o njima.

"Ne mogu da poverujem", navodno je ponavljao Kurtoa u razgovoru sa kolegama iz svlačionice, a sve je preneo list "El Pais".

On može samo da se nada da neće doži do takvog raspleta.

"Ovde u svlačionici Reala ja sam jedini koji je imao prilike da radi sa Konteom i Murinjom. Napustio sam London kako mi se ne bi takva iskustva ponovila i sad čitam da bi mogao da dođe Konte, ili ako ne on, onda Murinjo", navodno je rekao Kurtoa.

Spisak potencijalnih kandidata za preuzimanje Realovog kormila od Đulena Lopetegija postoji, ali Florentino Perez još nije izabrao ko će naslediti španskog stručnjaka i kad.

Od ranije je poznato da je Antonio Konte jedan od glavnih, ako ne prvi trener kojeg Perez želi, mada je Italijan već dva puta odbio Kraljevski klub zbog nerešenih sporova sa Čelsijem. Zbog toga je odnedavno i ime Žozea Murinja počelo da se dovodi u vezu s trostrukim uzastopnim šampionom Evrope. To je, inače, jako zabrinulo Tiba Kurtou, koji je svojevremeno u Čelsiju sarađivao sa obojicom.

Španski dnevnik El Pais, kome kritičari dosta veruju, tvrde da su preko svojih izvora iz Reala dobili zanimljive informacije vezane za reakciju belgijskog golmana kada je čuo ko se sve pominje za klupu Reala. Čak imaju i transkripciju razgovora koji je Kurtoa vodio s neimenovanim igračem.

"Ne mogu da verujem u to. Ovde sam jedini ko je radio s Murinjom i Konteom. Pa, London sam napustio samo zbog toga da ne bih morao da prolazim kroz sve to ponovo. I sada ispada da se ne pominje samo Konte, već i Murinjo", navodno su bile Kurtoine reči, koje je El Pais potpisao u članku. 

Kurtoa se u Čelsi vratio 2014. godine iz Atletika, posle završene pozajmice u Atletiku. Tada ga je Murinjostavio na gol umesto Petra Čeha. Iste sezone osvojio je titulu sa Čelsijem, ali je onda usledio veliki pad, zbog čega je Murinjo otpušten u decembru 2015, u vreme kada je Čelsi bio 16. na tabeli. Žoze je otišao sa Stamford Bridža i ostavio iza sebe klub obuzet paranojom i unutrašnjim konfliktima. Sve to je trajalo gotovo šest meseci, a onda je na njegovo mesto stigao Antonio Konte. Navodno, nije mu se dopalo što je Konte imao tako striktan protokol rada, zbog čega je počeo da guši tim. Uprkos osvojenoj tituli, sezonu je obeležio konflikt sa Dijegom Kostom, koji je izrodio nezadovoljstvo u timu. Zbog toga je sezona 2017/18 bila tako loša.

Izvori bliski Kurtoi tvrde da je Čelsi i Englesku napustio s „razbijenim živcima“ i da su mu jako smetaleMurinjove psihološke igrice, uz Konteovu preteranu autoritativnost.

Sada bi, eto, moglo da se dogodi da mu ponovo zapadne jedan od njih dvojice. Pre Konte, nego Murinjo, koji je Madrid prvi put napustio posle velikih svađa u svlačionici…

Ako Portugalac i Italijan nisu pi njegovom ukusu, sadašnji selektor Belgije, Roberto Martinez je neko sa kim bi Kurtoa voleo da sarađuje u budućnosti i na klupskom nivou, pa možda jednog dana i u Realu.

Ali ne pita se Kurtoa već čelnici Reala i predsednik Florentino Perez koji bi voleo da na mestu trenera vidi i Maurisija Poketina za kojeg bi navodno platio čak 50 miliona evra.

U nedelju od 16.15 Real i Kurtoa će biti na velikim iskušenjima pošto je na redu "El klasiko" i gostovanje Barseloni na "Kamp Nou".

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar