Искрени Гатузо: Па, какав је ово Милан, мајко мила?!

Тренер Милана Ђенаро Гатузо каже да и треба да буде на мети критика, јер његов тим игра очајно. "Ниједан тренер не може да спава после таквих пораза и игара", рекао је 40-годишњи тренер, некада бескомпромисни борац на терену.

Фудбал 26.10.2018 | 16:15
Искрени Гатузо: Па, какав је ово Милан, мајко мила?!
"Забринут сам, разочаран и љут, посебно на самог себе", искрен је Ђенаро Гатузо, чији тим, заиста, игра врло лоше и бележи очајне резултате.

Милан је поражен у великом миланском дербију од Интера (0:1 у судијској надокнади), а онда је уследио пораз и од Бетиса (1:2) на Сан Сиру у Лиги Европе. МИлан је тренутно тек на 12. месту Серије А, а с обзиром на тренутну форму некада европског гиганта, тешко да ће се нешто променити на боље.

Гатузо, који као играч није знао за умор и предају без борбе, сада је утучен.

Свестан је да је за неуспехе увек крив тренер.

"Једино је праведно да се разговара о мом статусу после овог ужасног, срамотног издања против Бетиса. Сваком тренеру је тешко да спава после оваквог пораза и овакве игре, једне од најлошијих", рекао је италијанским медијима 40-годишњи Гатузо, који је тренер Милана од новембра 2017. године, дакле пуних годину дана.

Милан није освојио неки значајнији трофеј чак седам година, а тренери су се мењали. Гатузо јесте на врућој столици, али "Газета дело спорт" пише да му посао још није угрожен. Што не значи да ускоро неће бити. Наредне три утакмице су кључне за њега, додаје лист.

"Не мислим о својој позицији, већ о томе како да решимо проблеме. Ја сам најодговорнији за овакво стање. Тренер сам великог клуба и једино је логично и праведно је да будем одговоран. Морам да будем свестан и какве играче имам, јер у појединим деловима утакмица не радимо ништа од онога што припремимо. Постоји велики страх од грешака", само критичан је Гатузо и наставља: "Није ствар ни у формацији, једноставно тим је изгубио карактер. Овакве игре ме збуњују. Могуће је да ја и моји сарадници нисмо били довољно разумљиви, јер не могу другачије да објасним овакве игре. Пораз и не боли толико колико партије које пружамо".

За крај је закључио: "Не играм како би Милан морао да игра. Сада ме највише брину морал, менталитет и крхкост играча. Морамо да објаснимо сами себи зашто су се светла одједном угасила".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар