Iskreni Gatuzo: Pa, kakav je ovo Milan, majko mila?!

Trener Milana Đenaro Gatuzo kaže da i treba da bude na meti kritika, jer njegov tim igra očajno. "Nijedan trener ne može da spava posle takvih poraza i igara", rekao je 40-godišnji trener, nekada beskompromisni borac na terenu.

Fudbal 26.10.2018 | 16:15
Iskreni Gatuzo: Pa, kakav je ovo Milan, majko mila?!
"Zabrinut sam, razočaran i ljut, posebno na samog sebe", iskren je Đenaro Gatuzo, čiji tim, zaista, igra vrlo loše i beleži očajne rezultate.

Milan je poražen u velikom milanskom derbiju od Intera (0:1 u sudijskoj nadoknadi), a onda je usledio poraz i od Betisa (1:2) na San Siru u Ligi Evrope. MIlan je trenutno tek na 12. mestu Serije A, a s obzirom na trenutnu formu nekada evropskog giganta, teško da će se nešto promeniti na bolje.

Gatuzo, koji kao igrač nije znao za umor i predaju bez borbe, sada je utučen.

Svestan je da je za neuspehe uvek kriv trener.

"Jedino je pravedno da se razgovara o mom statusu posle ovog užasnog, sramotnog izdanja protiv Betisa. Svakom treneru je teško da spava posle ovakvog poraza i ovakve igre, jedne od najlošijih", rekao je italijanskim medijima 40-godišnji Gatuzo, koji je trener Milana od novembra 2017. godine, dakle punih godinu dana.

Milan nije osvojio neki značajniji trofej čak sedam godina, a treneri su se menjali. Gatuzo jeste na vrućoj stolici, ali "Gazeta delo sport" piše da mu posao još nije ugrožen. Što ne znači da uskoro neće biti. Naredne tri utakmice su ključne za njega, dodaje list.

"Ne mislim o svojoj poziciji, već o tome kako da rešimo probleme. Ja sam najodgovorniji za ovakvo stanje. Trener sam velikog kluba i jedino je logično i pravedno je da budem odgovoran. Moram da budem svestan i kakve igrače imam, jer u pojedinim delovima utakmica ne radimo ništa od onoga što pripremimo. Postoji veliki strah od grešaka", samo kritičan je Gatuzo i nastavlja: "Nije stvar ni u formaciji, jednostavno tim je izgubio karakter. Ovakve igre me zbunjuju. Moguće je da ja i moji saradnici nismo bili dovoljno razumljivi, jer ne mogu drugačije da objasnim ovakve igre. Poraz i ne boli toliko koliko partije koje pružamo".

Za kraj je zaključio: "Ne igram kako bi Milan morao da igra. Sada me najviše brinu moral, mentalitet i krhkost igrača. Moramo da objasnimo sami sebi zašto su se svetla odjednom ugasila".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar