И Бајерн хоће "Блекија": Спремите 50 милиона!

Спортски директор Фиорентине поручио Баварцима да спреме 50 милиона евра за Николу Миленковића! Има логике - Бајерн звао за Блекија! Сад се већ гађамо милионима! Панталео Корвино наводно испоставио цену – 50. 000. 000 евра.

Фудбал 27.10.2018 | 19:00
И Бајерн хоће "Блекија": Спремите 50 милиона!
Пре мање од годину и по дана Никола Миленковић носио је дрес Партизана и са црно-белима грабио ка "дуплој круни". Кратко, али врло успешну сениорску каријеру у Хумској подвукао је голом Црвеној звезди у финалу Купа.

Испоставиће се да је то био једини погодак на утакмици. Бољи опроштај од дреса Партизана није могао да замисли. Чекао га је одлазак у иностранство, иако је годину дана пре тога био на маргини, не само у Хумској, него и у српском фудбалу.

Уследио је одлазак у Фиорентину за 5,1 милиона евра. Била је то у том тренутку висока цена за "љубичасте", који су наводно тек после убеђивања агента Фаљија Рамаданија пристали да црно-белима дају поменуту цену.

Годину и по касније Фиорентина је на путу да од трансфера Блекија Миленковића заради десет пута више!

У реду за српског репрезентативца, чија каријера иде само узлазном путањом, стоје многи великани европског фудбалу. Манчестер јунајтеду и Јувентус се придружио Бајерн.

За разлику од Енглеза и Италијана, Немци су први повукли конкретан потез. Баварци су се интересовали за двадесетједногодишњег Београђанина, а спортски директор Фиорентоне, Панталео Корвино, поручио је челницима намачког првака да спреме 50 милиона евра.

Вирџил ван Дајк је и даље најскупљи дефанзивац, јер је Ливерпул за њега морао да уплати Саутемптону 80 милиона евра. Причало се и о новом рекорду, односно преласку Харија Мегвајера из Лестара у Манчестер јунајтед за 90 милиона, али од тога још увек нема ништа.

Нема сумње да ће се Миленковић, уколико настави да пружа партије као до сада, врло брзо наћи у одабраном друштву, мада ни сада није далеко.

Јувентус и Манчестер јунајтед већ неко време слове за најзаинтересованије за потпис Николе Миленковића. Спекулисало се да је Атлетико још летос понудио 40.000.000 евра које је Фјорентина одбила. А сада се у трку наводно укључила још једна велика мачка. Тутомеркато наводи да је Бајерн контактирао челне људе Виоле како би се распитао за услове под којима би мога да купи популарног Блекија.

Спортски директор клуба из Фиренце Панаталео Корвино имао је спреман одговор: 50.000.000 евра на име обештећења! Округло 10.000.000 више но што је нудио Атлетико. Манчестер јунајтед је наводно хтео да иде само до 34.000.000. Фјорентина је тада тражила 45.000.000, а медији су касније баратили и са сумом од 60.000.000.

Свуда овде ударите “наводно” испред, јер званичних потврда – осим за ту једну летњу понуду од 40.000.000 – није било, али није тајна да 21-годишњем дефанзивцу цена расте са сваком новом утакмицом. Не случајно. Просто, Блеки плени сигурношћу и утисак је да напредује из дана у дан, а не треба сметнути с ума да ће му сваки тренер за плус узети и то што може да поред штоперске позиције одигра и на десном беку.

А Бајерн? Тренутно добро покривен, али могло би то врло лако да се промени. Нико Ковач наиме на штоперу има Матса Хумелса, Џерома Боатенга и Никласа Зулеа, а може ту да помогне и Хави Мартинез. Међутим, немачки медији већ неко време пише да су Хумелс и Боатенг премашили зенит, а овај други није ни крио да се помало заситио Минхена и да га привлачи могућност да каријеру настави у Пари Сен Жермену.

Дакле, има логике, мада су Јуве и Јунајтед и даље у игри, док Тутомеркато уме да убоде са вешћу, али и да скупља кликове тамо где нема ватре. Оно чега сигурно има у Бајерну су паре. Баварци воле овакве играче. Младе и не претерано скупе. Квалитет се подразумева.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар