I Bajern hoće "Blekija": Spremite 50 miliona!

Sportski direktor Fiorentine poručio Bavarcima da spreme 50 miliona evra za Nikolu Milenkovića! Ima logike - Bajern zvao za Blekija! Sad se već gađamo milionima! Pantaleo Korvino navodno ispostavio cenu – 50. 000. 000 evra.

Fudbal 27.10.2018 | 19:00
I Bajern hoće "Blekija": Spremite 50 miliona!
Pre manje od godinu i po dana Nikola Milenković nosio je dres Partizana i sa crno-belima grabio ka "duploj kruni". Kratko, ali vrlo uspešnu seniorsku karijeru u Humskoj podvukao je golom Crvenoj zvezdi u finalu Kupa.

Ispostaviće se da je to bio jedini pogodak na utakmici. Bolji oproštaj od dresa Partizana nije mogao da zamisli. Čekao ga je odlazak u inostranstvo, iako je godinu dana pre toga bio na margini, ne samo u Humskoj, nego i u srpskom fudbalu.

Usledio je odlazak u Fiorentinu za 5,1 miliona evra. Bila je to u tom trenutku visoka cena za "ljubičaste", koji su navodno tek posle ubeđivanja agenta Faljija Ramadanija pristali da crno-belima daju pomenutu cenu.

Godinu i po kasnije Fiorentina je na putu da od transfera Blekija Milenkovića zaradi deset puta više!

U redu za srpskog reprezentativca, čija karijera ide samo uzlaznom putanjom, stoje mnogi velikani evropskog fudbalu. Mančester junajtedu i Juventus se pridružio Bajern.

Za razliku od Engleza i Italijana, Nemci su prvi povukli konkretan potez. Bavarci su se interesovali za dvadesetjednogodišnjeg Beograđanina, a sportski direktor Fiorentone, Pantaleo Korvino, poručio je čelnicima namačkog prvaka da spreme 50 miliona evra.

Virdžil van Dajk je i dalje najskuplji defanzivac, jer je Liverpul za njega morao da uplati Sautemptonu 80 miliona evra. Pričalo se i o novom rekordu, odnosno prelasku Harija Megvajera iz Lestara u Mančester junajted za 90 miliona, ali od toga još uvek nema ništa.

Nema sumnje da će se Milenković, ukoliko nastavi da pruža partije kao do sada, vrlo brzo naći u odabranom društvu, mada ni sada nije daleko.

Juventus i Mančester junajted već neko vreme slove za najzainteresovanije za potpis Nikole Milenkovića. Spekulisalo se da je Atletiko još letos ponudio 40.000.000 evra koje je Fjorentina odbila. A sada se u trku navodno uključila još jedna velika mačka. Tutomerkato navodi da je Bajern kontaktirao čelne ljude Viole kako bi se raspitao za uslove pod kojima bi moga da kupi popularnog Blekija.

Sportski direktor kluba iz Firence Panataleo Korvino imao je spreman odgovor: 50.000.000 evra na ime obeštećenja! Okruglo 10.000.000 više no što je nudio Atletiko. Mančester junajted je navodno hteo da ide samo do 34.000.000. Fjorentina je tada tražila 45.000.000, a mediji su kasnije baratili i sa sumom od 60.000.000.

Svuda ovde udarite “navodno” ispred, jer zvaničnih potvrda – osim za tu jednu letnju ponudu od 40.000.000 – nije bilo, ali nije tajna da 21-godišnjem defanzivcu cena raste sa svakom novom utakmicom. Ne slučajno. Prosto, Bleki pleni sigurnošću i utisak je da napreduje iz dana u dan, a ne treba smetnuti s uma da će mu svaki trener za plus uzeti i to što može da pored štoperske pozicije odigra i na desnom beku.

A Bajern? Trenutno dobro pokriven, ali moglo bi to vrlo lako da se promeni. Niko Kovač naime na štoperu ima Matsa Humelsa, Džeroma Boatenga i Niklasa Zulea, a može tu da pomogne i Havi Martinez. Međutim, nemački mediji već neko vreme piše da su Humels i Boateng premašili zenit, a ovaj drugi nije ni krio da se pomalo zasitio Minhena i da ga privlači mogućnost da karijeru nastavi u Pari Sen Žermenu.

Dakle, ima logike, mada su Juve i Junajted i dalje u igri, dok Tutomerkato ume da ubode sa vešću, ali i da skuplja klikove tamo gde nema vatre. Ono čega sigurno ima u Bajernu su pare. Bavarci vole ovakve igrače. Mlade i ne preterano skupe. Kvalitet se podrazumeva.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar