"Пуна подршка Јокановићу!"

Јокановић: Није ово тенис, грешке су нормалне.  Манаџер Фулама Славиша Јокановић може мирно да настави са радом пошто је добио подршку власника клуба Шахида Кана да настави са радом.  Лепе речи тренера Борнмута Едија Хаувија пред дуел са Фуламом у суботу у Премијер лиги.

Фудбал 26.10.2018 | 15:15
"Пуна подршка Јокановићу!"
Славиша Јокановић и његов Фулам су под великим притиском. Црна серија лондонског клуба траје, а у суботу Јокановића, Митровића и екипу чека тежак задатак - у госте им долази једно од најпријатнијих изненађења Премијер лиге, Борнмут.

Тренер Борнмута Еди Хауви је у најави утакмица одао признање свом колеги Славиши Јокановићу.

"Имам велико поштовање према Јокановићу. Успео је да са два различита тима - Вотфордом, па Фуламом - уђе у Премијер лигу, што нимало није лако. Зато има моју велику подршку. Стил игре који гаји се многима допада и добија аплаузе. И не одустаје од тога", рекао је Хауви.  

Јокановићу ове речи свакако годе, али је проблем што не добија плату од Хаувија.

Ипак, судећи према новим изјавама челника клуба,Славиша Јокановић, бар за сада, не мора да брине за посао.

Газда клуба, Шахид Кан, одбацио је тврдње да је Јокановићу дао ултиматум.

"Што се тиче сензационалних и измишљених наслова у вези са Славишом, подједнако ме забављају, чуде и разочаравају. Молим вас да не верујете свему што прочитате. Или, у овом случају, не верујте ничему што прочитате", порука је првог човека клуба.

Фулам није добро стартовао у новој сезони, али челници клуба имају поверење у српског стручњака и траже од навијача стрпљење.

Власник Фулама је био крајње јасан по питању спекулација о смени Јокановића.

"Славишин учинак показује да је у тренуцима када је улог био највећи увек водио екипу на начин који је за дивљење. Три четвртине утакмица је пред нама, сигуран сам да ће исто тако бити и ове сезоне. Сви ти измишљени наслови, који су се ове седмице појавили у вези са Славишом ме једнако забављају колико и зачуђују и разочаравају. Молим вас да не верујете свему што прочитате. Или у овом случају, не верујте ничему што прочитате", изјавио је Кан.

Јокановић је истакао да има добар однос са власником клуба, али је рекао и да му јавно исказивање подршке није потребно, јер зна шта му је посао.

"Не знам да ли су те речи важне или не, знам да имамо добар однос. Он жели да буде успешан, рођени је победник и никад се не задовољава тренутним, увек иде корак напред. Не ради се о очекивањима, мени не треба ова врста подршке. Хвала власнику, то је веома љубазно са његове стране, али знам шта ми је посао, како ја, тако и моји играчи. Желим да га сви учинимо срећним и морамо учинити све да задовољни буду и навијачи", рекао је Јокановић уочи меча са Борнмутом.

Многи сматрају да Јокановић мора нешто да промени како би тим ојачао одбрану која је приила већ 25 голова. Али он не попушта.

"Не ради се о промени, већ о прилагођавању. Ако не нападамо, нећемо постизати голове. Не разумем те примедбе, ваљда хоћете да ме питате када ћемо бити солиднији у одбрани? Морамо бити солидарнији и имати бољу дефанзивну координацију, исто тако да будемо дисциплиновани. Морамо се прилагодити начину игре, јер ако сад станемо и престанемо да дајемо голове, опет ћете ме питати о неким променама. Потребно је наћи прави баланс, знам да нема изговора за бројне грешке које правимо, али оно што нам је потребно је подршка. Не бих да причам о индивидуалним грешкама, ово је фудбал, ово није тенис и грешке су саставни део овог спорта", закључио је стратег лондонске екипе.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар