"Puna podrška Jokanoviću!"

Jokanović: Nije ovo tenis, greške su normalne.  Manadžer Fulama Slaviša Jokanović može mirno da nastavi sa radom pošto je dobio podršku vlasnika kluba Šahida Kana da nastavi sa radom.  Lepe reči trenera Bornmuta Edija Hauvija pred duel sa Fulamom u subotu u Premijer ligi.

Fudbal 26.10.2018 | 15:15
"Puna podrška Jokanoviću!"
Slaviša Jokanović i njegov Fulam su pod velikim pritiskom. Crna serija londonskog kluba traje, a u subotu Jokanovića, Mitrovića i ekipu čeka težak zadatak - u goste im dolazi jedno od najprijatnijih iznenađenja Premijer lige, Bornmut.

Trener Bornmuta Edi Hauvi je u najavi utakmica odao priznanje svom kolegi Slaviši Jokanoviću.

"Imam veliko poštovanje prema Jokanoviću. Uspeo je da sa dva različita tima - Votfordom, pa Fulamom - uđe u Premijer ligu, što nimalo nije lako. Zato ima moju veliku podršku. Stil igre koji gaji se mnogima dopada i dobija aplauze. I ne odustaje od toga", rekao je Hauvi.  

Jokanoviću ove reči svakako gode, ali je problem što ne dobija platu od Hauvija.

Ipak, sudeći prema novim izjavama čelnika kluba,Slaviša Jokanović, bar za sada, ne mora da brine za posao.

Gazda kluba, Šahid Kan, odbacio je tvrdnje da je Jokanoviću dao ultimatum.

"Što se tiče senzacionalnih i izmišljenih naslova u vezi sa Slavišom, podjednako me zabavljaju, čude i razočaravaju. Molim vas da ne verujete svemu što pročitate. Ili, u ovom slučaju, ne verujte ničemu što pročitate", poruka je prvog čoveka kluba.

Fulam nije dobro startovao u novoj sezoni, ali čelnici kluba imaju poverenje u srpskog stručnjaka i traže od navijača strpljenje.

Vlasnik Fulama je bio krajnje jasan po pitanju spekulacija o smeni Jokanovića.

"Slavišin učinak pokazuje da je u trenucima kada je ulog bio najveći uvek vodio ekipu na način koji je za divljenje. Tri četvrtine utakmica je pred nama, siguran sam da će isto tako biti i ove sezone. Svi ti izmišljeni naslovi, koji su se ove sedmice pojavili u vezi sa Slavišom me jednako zabavljaju koliko i začuđuju i razočaravaju. Molim vas da ne verujete svemu što pročitate. Ili u ovom slučaju, ne verujte ničemu što pročitate", izjavio je Kan.

Jokanović je istakao da ima dobar odnos sa vlasnikom kluba, ali je rekao i da mu javno iskazivanje podrške nije potrebno, jer zna šta mu je posao.

"Ne znam da li su te reči važne ili ne, znam da imamo dobar odnos. On želi da bude uspešan, rođeni je pobednik i nikad se ne zadovoljava trenutnim, uvek ide korak napred. Ne radi se o očekivanjima, meni ne treba ova vrsta podrške. Hvala vlasniku, to je veoma ljubazno sa njegove strane, ali znam šta mi je posao, kako ja, tako i moji igrači. Želim da ga svi učinimo srećnim i moramo učiniti sve da zadovoljni budu i navijači", rekao je Jokanović uoči meča sa Bornmutom.

Mnogi smatraju da Jokanović mora nešto da promeni kako bi tim ojačao odbranu koja je priila već 25 golova. Ali on ne popušta.

"Ne radi se o promeni, već o prilagođavanju. Ako ne napadamo, nećemo postizati golove. Ne razumem te primedbe, valjda hoćete da me pitate kada ćemo biti solidniji u odbrani? Moramo biti solidarniji i imati bolju defanzivnu koordinaciju, isto tako da budemo disciplinovani. Moramo se prilagoditi načinu igre, jer ako sad stanemo i prestanemo da dajemo golove, opet ćete me pitati o nekim promenama. Potrebno je naći pravi balans, znam da nema izgovora za brojne greške koje pravimo, ali ono što nam je potrebno je podrška. Ne bih da pričam o individualnim greškama, ovo je fudbal, ovo nije tenis i greške su sastavni deo ovog sporta", zaključio je strateg londonske ekipe.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar