На прелазу чека 120 миграната

На граничном прелазу Маљевац код Велике Кладуше и даље се налази око 120 илегалних миграната који желе да пређу из БиХ у Хрватску, али је ситуација мирна, за разлику од протеклих дана, изјавила је Срни портпарол Граничне полиције БиХ Санела Дујковић.

Босна и Херцеговина 26.10.2018 | 14:01
На прелазу чека 120 миграната
Дујковићева је рекла да су мигранти ноћ провели на отвореном, иако је хладно, те да је ноћас и јутрос било мирно, односно да није било инцидената. 

"Очекујемо од надлежних органа да буде одређен прихватни центар који ће имати капацитете да прихвати ове људе. Оног тренутка када Гранична полиција буде имала информацију гдје они могу бити смјештени, они ће са ове локације бити премјештени у сарадњи са припадницима МУП-а Унско-санског кантона", истакла је Дујковићева. 

Према њеним ријечима, гранични прелаз још није отворен за саобраћај јер то још није одобрио МУП Хрватске, а што се тиче БиХ, Гранична полиција је још јуче ујутро навела да је безбједносно стање задовољавајуће и да нема сметњи да се саобраћај одвија и преко овог граничног прелаза. 

"На саобраћајници која води од Велике Кладуше до граничног прелаза нема миграната. Они су на локалитету који је одвојен од саобраћајнице", истакла је Дујковићева. 

Она је рекла да су са хрватске стране граничног прелаза све вријеме присутни службеници МУП-а Хрватске и да је постављена заштитна ограда.

(Срна) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Оце

26.10.2018 20:27

да цекају, па нека цекају.

ОДГОВОРИТЕ