Na prelazu čeka 120 migranata

Na graničnom prelazu Maljevac kod Velike Kladuše i dalje se nalazi oko 120 ilegalnih migranata koji žele da pređu iz BiH u Hrvatsku, ali je situacija mirna, za razliku od proteklih dana, izjavila je Srni portparol Granične policije BiH Sanela Dujković.

Bosna i Hercegovina 26.10.2018 | 14:01
Na prelazu čeka 120 migranata
Dujkovićeva je rekla da su migranti noć proveli na otvorenom, iako je hladno, te da je noćas i jutros bilo mirno, odnosno da nije bilo incidenata. 

"Očekujemo od nadležnih organa da bude određen prihvatni centar koji će imati kapacitete da prihvati ove ljude. Onog trenutka kada Granična policija bude imala informaciju gdje oni mogu biti smješteni, oni će sa ove lokacije biti premješteni u saradnji sa pripadnicima MUP-a Unsko-sanskog kantona", istakla je Dujkovićeva. 

Prema njenim riječima, granični prelaz još nije otvoren za saobraćaj jer to još nije odobrio MUP Hrvatske, a što se tiče BiH, Granična policija je još juče ujutro navela da je bezbjednosno stanje zadovoljavajuće i da nema smetnji da se saobraćaj odvija i preko ovog graničnog prelaza. 

"Na saobraćajnici koja vodi od Velike Kladuše do graničnog prelaza nema migranata. Oni su na lokalitetu koji je odvojen od saobraćajnice", istakla je Dujkovićeva. 

Ona je rekla da su sa hrvatske strane graničnog prelaza sve vrijeme prisutni službenici MUP-a Hrvatske i da je postavljena zaštitna ograda.

(Srna) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Oce

26.10.2018 20:27

da cekaju, pa neka cekaju.

ODGOVORITE